Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

PROTEST | Comercianții nu vor spațiu pietonal cu monument în Piața Catedralei

Peste o sută de comercianți din Piața Catedralei au protestat timp de 20 de minute, vineri, față de posibilitatea mutării pieței pentru a fi reamenajată zona. Primăria analizează posibilitatea realizării unui spațiu pietonal în care să fie amplasat Monumentul Marii Uniri.

PROTEST | Comercianții nu vor spațiu pietonal cu monument în Piața Catedralei
Comentează 0

Anunțul Primăriei privind posibilitatea schimbării locului de amplasare a Monumentului Marii Uniri, una dintre variante fiind Piața Catedralei, nu este pe placul celor care vând produse aici.

Locul inițial de amplasare era Lacul Pădurice, însă acum se au în vedere Piața Catedralei și terenul fostei fabrici Tricoul Roșu, care este în proprietate privată și ar putea fi achiziționat de municipalitate pentru a fi amenajat un parc.

Comercianții se opun posibilității ca piața să fie mutată. Peste o sută dintre ei au protestat vineri. Au scandat ”Noi vrem piață!” și au fluturat mici pancarte pe care scria ”Nu demolați piața”, ”Nu plecăm, aici stăm” sau ”Ne luați pâinea de la gură”.

În urma unei invitații primite, o delegație a comercianților a mers după protest la Primărie pentru discuții.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, Corina Drăghici, a declarat că există de câțiva ani aprobate mai multe planuri urbanistice zonale care prevăd reamenajarea zonei într-o piață pietonală, care să fie legată de singura stradă pietonală din Arad – strada Mețianu, dar și de Parcul Reconcilierii Româno-Ungare, Turnul de Apă și Piața Avram Iancu.

În noua piață pietonală ce ar fi amenajată ar urma să fie amplasat Monumentul Marii Uniri, însă nu s-a luat o decizie definitivă în acest sens.

Galerie foto (5)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite