Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cetăţean somalez cu documente false, depistat la Vama Borș

Poliţiştii de frontieră bihoreni au depistat un cetățean din Somalia care a încercat să iasă ilegal din România, folosindu-se de mai multe documente italiene false.

Cetăţean somalez cu documente false, depistat la Vama Borș
Comentează 0

În data de 08.05.2018, ora 07.37, la Punctul de Trecere a Frontierei  Borș, județul Bihor, s-a prezentat pentru a ieși din ţară, pasager într-un microbuz, un bărbat care a prezentat la controlul de frontieră o carte de identitate, un permis de rezidență și un titlu de călătorie, toate purtând însemnele autorităţilor italiene.

 Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentele prezentate nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unora autentice, fiind false, motiv pentru care persoana în cauză a fost dusă la sediul instituției pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cel în cauză este cetățeanul somalez Abdullahi F., în vârstă de 26 de ani şi a intrat legal în România, în baza unei vize de student.

Acesta a declarat că a procurat documentele false de la un conaţional, în schimbul sumei de 100 de euro şi a recurs la această metodă deoarece dorea să călătorească într-un stat din Spaţiul Schengen şi nu avea un document de călătorie valabil care să îi permită acest lucru.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi fals privind identitatea, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.


Scrie un comentariu

trimite