Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Câte persoane fără adăpost au fost salvate de la îngheț, în ultimele zile, de Poliția Locală; unde au fost găsite acestea (FOTO)

Având în vedere temperaturile scăzute din timpul nopții mai ales, Poliția Locală a salvat de la îngheț mai multe persoane fără adăpost.

Câte persoane fără adăpost au fost salvate de la îngheț, în ultimele zile, de Poliția Locală; unde au fost găsite acestea (FOTO)
Comentează 0

„În data de 17.01.2024, în miez de noapte, polițiștii locali au găsit pe stradă și condus la Unitatea Primire Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, o persoană fără adăpost inconștientă, care ar fi putut rămâne expusă la îngheț până în zori.

Echipajul de ordine publică l-a identificat pe bărbat pe Bulevardul Revoluției, lângă un supermarket și a solicitat rapid o ambulanță la fața locului, prin 112, numărul unic pentru apeluri de urgență, în vederea evaluării stării bărbatului, care era incapabil să se miște ori să comunice, dar prezenta semne vitale. L.A., în vârstă de 32 de ani nu se afla la prima întâlnire de acest gen, fiind cunoscut de către polițiștii locali drept consumator sistematic de produse alcoolice și de alte substanțe toxice, existând o mare probabilitate ca și la momentul respectiv să se fi aflat în aceeași ipostază. 

În ultimele zile, alți 11 indivizi aflați în situații similare care au fost identificați pe străzile orașului, la solicitarea cetățenilor, în cartierul Aurel Vlaicu, Piața UTA, zona Boul Roșu, strada Iuliu Maniu, Splai General Praporgescu, respectiv zona centrală. O persoană a fost condusă cu ambulanța la SCJUA, alta la Secția de Psihiatrie, în timp ce șase au refuzat ajutorul specializat. Trei dintre aceste persoane au manifestat un comportament agresiv față de cetățeni.

Direcția Generală Poliția Locală Arad continuă identificarea oamenilor străzii pe toată perioada sezonului cu temperaturi scăzute, cetățenii având posibilitatea semnalării prezenței lor în spațiul public, Dispeceratului Poliției Locale, la numărul de telefon 0257/939, apel gratuit, aflat în regim de permanență. Indiferent de motivul pentru care arădenii sesizează prezența acestor indivizi, patrulele DGPL vor contacta partenerii instituționali, pentru a se iniția demersurile de punere în siguranță a acestor persoane, la adăpostul de noapte al DAS, unitatea de primire urgențe sau secția de psihiatrie a SCJU Arad”, transmit reprezentanții Poliției Locale.

Sursa foto: Poliția Locală

Galerie foto (8)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite