Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Care sunt câteva dintre proiectele pe care administraţia municipiului intenţionează să le implementeze în următorii ani

Primarul Călin Bibarţ a prezentat ieri în faţa presei o serie de proiecte pe care administraţia locală intenţionează să le implementeze în următorii ani. Este vorba despre proiecte finanţate din fonduri europene, prin intermediul PNRR, fonduri guvenamentale, şi ne referim aici la Programul „Anghel Saligny” şi Fondul de Mediu, şi fonduri provenite de la bugetul local.

Care sunt câteva dintre proiectele pe care administraţia municipiului intenţionează să le implementeze în următorii ani
Comentează 0

Dintre proiectele avute în vedere de municipalitate amintim construirea a două creşe, pentru care s-au stabilit deja amplasamentele; continuarea achiziţiei de tramvaie noi şi dacă sumele ce pot fi accesate pe Mobilitate vor fi mai mari se vor face lucrări la liniile de tramvai în zonele Micălaca 300 şi Făt Frumos, lucrări care ar putea fi finanţate de altfel şi prin intermediul POR; reabilitarea interiorului Teatrului Clasic „Ioan Slavici”; amenajarea a 70 de locuri de joacă din oraş, amenajarea a cinci staţii de încărcare a automobilelor electrice; anveloparea clădirii Liceului German situată pe strada Posada; amenajare pod pietonal acces Insula Mureș; realizarea unui drum de legătură între Zona Industrială Vest și drumul expres Arad-Oradea; amenajare drum de acces Zona Industrială Vest și iluminat public; reabilitarea a încă opt străzi de pământ în municipiul Arad; realizare rețele de canalizare ape uzate și canalizare pluvială aferente acestor străzi, amenajare pasaj subteran în zona Podgoria.

„Este vorba despre proiecte pe care le avem în diferite faze, de la intenţie până la studiu de fezabilitate sau proiectare şi pe care le vom depune atunci când lucrurile sunt foarte clare pe aceste axe de finanţare. Aşteptăm ghidurile, aşteptăm clarificările, aşteptăm valorile pe fiecare domeniu. Cu aceste finanţări şi cu cele din bugetul local vom avea suficient de mult de lucru în următorii câţiva ani pentru a transforma unele dintre zonele din oraşul nostru pe care le dorim de mult cu investiţii mari”, susţine primarul Călin Bibarţ.

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite