Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Campionii FC Argeș- UTA 1-1.O remiză de aur pentru ambele echipe

Campionii FC Argeș- UTA 1-1.O remiză de aur pentru ambele echipe
Comentează 0

Este, cred, pentru prima oară când televiziunile de sport transmit trei meciuri simultan în care s-au întâlnit  şase echipe de liga a II-a.
Atâta matematică nu am făcut, nici eu, nici comentatorii celor trei posturi  Digi Sport și probabil, nici mulți dintre iubitorii fotbalului din această după-amiază.
UTA avea nevoie de cel putin  un egal pentru nu a mai depinde de celelalte rezultate, pentru a  promova direct. În schimb, adversara ei de astăzi, Campionii FC Arges, avea nevoie de o victorie sau un egal, această ultimă variantă se valorifica daca meciul Rapid - Turris se termina la egalitate. Și asta s-a si întâmplat. În ultimile secunde ale partidei de la București, Rapid a reușit să egaleze, împiedicând-o astfel pe Turris să promoveze.
Dramatic. Fantoma tradiției acestui play-off a bântuit până în ultima clipă, nici o echipă gazdă nu a reușit vreo victorie pe teren propriu.
Revenind la partida  Campionii FC Arges- UTA, să precizăm că antrenorul  arădenilor a început partida fără Melinte, Iacob  și C. Rus, altădată titulari de drept și a aliniat următorul lot:: Balauru – Tomozei, Crișan, Fl. Ilie, Rumpoulakou – Miculescu, Cr.  Pușcaș, Isac, Ursu – Al. Ioniță, Buhăcianu. Pe bancă: Iacob – Melinte, Oroian, A. Rus, C. Rus, Ciucur, Jebari. 
De partea cealaltă Argeșul a avut următoarea alcătuire:: Ducan – Tofan, Deslandes, Mih. Leca, Mușat – Prepeliță, I. Șerban – Matiș, I. Năstăsie, N. Popescu – Buhăescu. Pe bancă: Micle – Șerbănică, Brînzan, Grecu, Turda, Mirică, Al. Popa. Antrenor: Ionuț Badea
Meciul se desfășoară anost, cu un ritm lent, cu un joc precaut  al ambelor echipe. Singura constatare a celor care urmăreau partida fiind ” Dacă nu e Haită e Matiș”,acesta din urmă, un real tânăr talent al echipei piteștene.
Singura acțiune periculoasă a UTA-ei se concretizează prin gol. În min.38, Pușcaș  scapă singur cu portarul oasepete, îl fentează pe acesta, dar este faultat și arbitrul acordă pe bună dreptate penalty. Execută precis Ioniță și UTA intră la pauză cu avantaj, 0-1.
Normal că arădenii caută să protejeze acest rezultat, dar gazdele reușesc totuși să egaleze în minutul 53, când Matiș trimite cu latul în plasa lui Balauru, 1-1.
Buhăescu de la FC Argeș ratează trei mari ocazii în minutele:61, 77 și 90+3, așa că la finalul acestui meci ambele echipe au sărbătorit cu ultimile surse de energie  promovarea.
Felicitări concitadinilor noștri, greu, dar meritat. Însă va fi mult de lucru. Pentru îmbunătățirea lotului, a jocului a atitudinii, chiar dacă tot astazi am vizionat un meci dintre două echipe de Liga I, Poli Iași și Chindia Tîrgoviște, la fel de anost ca și unul de Liga a II-a.
Felicitări UTA!
 


Scrie un comentariu

trimite