Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

BREAKING NEWS! Sorin Grindeanu: Mâine facem şedinţă pentru abrogarea Ordonanţei de Urgenţă

La ora 20.20, premierul Sorin Grindeanu va face declaraţii live, care vor fi transmise pe pagina de Facebook a Guvernului, anunţă Realitatea Tv. Declaraţiile ar urma să vizeze, potrivit unor surse, Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea Codurilor Penale. Călin Popescu Tăriceanu a anunţat deja că s-a decis abrogarea Ordonanţei. Realitatea.net va reda-live-text, cele mai importante declaraţii ale premierului. În direct, aici, live, pe Realitatea Tv.

BREAKING NEWS! Sorin Grindeanu: Mâine facem şedinţă pentru abrogarea Ordonanţei de Urgenţă
Comentează 1

Iată declaraţiille premierului:

"Bună seara. Am ascultat multe opinii in aceste zile, de la colegii mei, din partidul din care am făcut parte 20 de ani, colegi din coaliţie, colegi de politica, de la partide de opozitie, opinii de la oameni simli, vocea strazii(....)Vin azi sa va spun decizia mea ca prim-ministru: nu vreau si nu doresc sa dezbinăm Romania, nu poate fi rupta in doua. Romania pare rupta in doua. In acelasi timp, tot ce insemana deciziile pe care CCR le-a luat in timp si care nu au fost pusa in practica, este normal sa fie transpuse legal. Pe de alta parte, am vazut mitingurile. Ca si prim-ministru va anunt ca am luat cateva decizii: maine vom face in regim de urgenta o sedinţă pentru abrogarea Ordonanţei de Urgenţă.(...) Vom găsi termenul legala ca sa nu intre in vigoare - abrogare, prorogare 2. E nevoie totusi de punerea in concordanta a decizie CCR. Voi demara consultare cu celalalte partide, excluzand pragul de 200.000 de lei, astfel ca dupa un dialog pe care sper sa-l am, in cel mai scurt timp sa trimitem proiect de lege spre Parlament. De asemenea, e important sa spunem ca toate argumentele pe care le-am avut in sustinerea OUG nu au fost bine comunicate. Din acest motiv s-a creat multa confuzie, distorsiuni, care nu au legatura cu ce s-a adoptat. De aceea, Ministerul si ministrul Justitiei isi asuma consecintele Inchei prin a va spune ca doresc in continuare sa pun in practica programul de guvernare, mai avem 12 puncte de adoptat astfel incat ce au votat romanii sa se regaseasca in viata lor. Va multumesc, o seara buna".

"În această seară, de la ora 20.20 veți putea urmări live pe pagina Guvernul României declarațiile mele", a scris Sorin Grindeanu pe pagina sa de Facebook. 

Reamintim că Liviu Dragnea a afirmat că e va încerca să găsească o soluţie de detensionare a situaţiei împreună cu prim-ministrul şi liderii ALDE.

„Oameni responsabili fiind, nu putem asista la sfărâmarea României din cauza iresponsabilităţii preşedintelui Iohannis. Votanţii PSD sunt extrem de nervoşi, fiind conştienţi de valoarea votului lor şi pentru că suntem împiedicaţi să punem în practică programul propus. O altă sursă de enervare este punerea în circulaţie de zvonuri potrivit cărora premierul va fi chemat la anchetă. O să propun o soluţie de stingere a conflictului pe care sper s-o accepte premierul în legătură cu OUG. Eventual se poate vorbi chiar de abrogarea OUG, dacă premierul acceptă. Cu speranţa că acest lucru îi va convinge şi pe membrii şi simpatizanţii noştri să nu iasă în stradă, escaladând tensiunile”, a spus Dragnea.

El susţine că nu vrea ca această chestiune să ducă la un clivaj social. „Nu vreau să existe în conflict români contra români şi să se rupă România în două. Pentru că nu se mai poate discuta cu argumente raţionale, ci ne confruntăm cu o maşină de dezinformare incredibilă în timp ce România are nevoie de linişte şi stabilitate pentru a putea înainta spre prosperitate, dezvoltare şi democraţie”, a mai spus Dragnea.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite