Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Audiere EXPLOZIVĂ! Maior, acuzat de sfidare în Comisia care anchetează alegerile din 2009

Fostul director al SRI George Maior a confirmat, luni, în faţa Comisiei de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, că a participat la un "eveniment privat" acasă la Gabriel Oprea în seara scutinului, precizând că nu au fost aspecte ilegale sau neconstituţionale şi nu are ce să îşi reproşeze. El a refuzat să dea detalii despre eveniment, ceea ce l-a făcut pe deputatul PSD Liviu Pleşoianu să îl acuze că "sfidează" comisia şi "nu are căderea" de a fi ambasador al României în SUA.

Audiere EXPLOZIVĂ! Maior, acuzat de sfidare în Comisia care anchetează alegerile din 2009
Comentează 0

Întrebat dacă Dan Andronic are dreptate când cataloghează întâlnirea ca fiind o "celuă de criză", fostul şef SRI a negat: "Nu are dreptate".

Maior a precizat că SRI şi-a făcut treaba în mod "exemplar" la alegerile din 2009.

După ce a refuzat să mai răspundă la întrebări pe tema întâlnirii de acasă de la Gabriel Oprea, deputatul PSD Liviu Pleşoianu a acuzat că este "de o gravitate maximă că nu răspunde la întrebări", în condiţiile în care Maior are o funcţie publică, plătită din banii românilor.

"Nu poţi să te prezinţi în faţa unei comisii de anchetă a unui Parlament în timp ce ai fost plătit din fonduri publice şi să sfidezi activitatea comisiei", a spus el.

Pleşoianu a adăugat că Maior "nu are căderea să ocupe" funcţia de ambasador al României în SUA, având în vedere aceste răspunsuri.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite