Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ANAF ne asigură că nu face descinderi în apartamentele românilor

În spațiul public a apărut, zilele trecute, o informație conform căreia Agenția Națională de Administrare Fiscală se pregătește să înceapă controalele în apartamentele românilor, pentru depistarea contribuabililor care și-au dat în chirie locuințele fără a înregistra contractele la Fisc și fără a plăti statului impozite.

ANAF ne asigură că nu face descinderi în apartamentele românilor
Comentează 0

În perioada care urmează, ANAF se va concentra, în special, pe proprietarii de apartamente care își închiriază bunurile ilegal. Acțiunea fiscului are rolul de a reduce evaziunea fiscală din chirii. În acest sens, proprietarii care sunt prinși că au chiariași nedeclarați în acte, riscă amenzi uriașe, scria, spre exemplu, impact.ro. „Vrem să pornim să discutăm cu administratorii de bloc în blocurile mai mari, unde ştim că există zone sensibile. Primul pas este să informăm şi să ştie la ce să se aştepte. Pasul doi e să mergem în control şi să sancţionăm”, a declarat preşedintele ANAF, Dragoş Doroş.

Astăzi, reprezentanții ANAF au simțit nevoia să vină cu precizări.

„Agenția Națională de Administrare Fiscală nu are în prezent în derulare astfel  de acțiuni de verificare. Pentru combaterea evaziunii fiscale, ANAF dispune de o gamă largă de instrumente, astfel cum sunt definite de Codul de procedură fiscală. Precizăm că toate verificările ANAF se realizează în baza analizelor de risc, care pun în evidență riscurile de neconformare la declarare și plată”, se arată într-un comunicat de presă al instituției. 

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite