Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Activitatea Gărzii de Mediu Arad din luna august

Activitatea Gărzii de Mediu Arad din luna august
Comentează 0

În luna august Garda Naţională de Mediu Comisariatul judeţean Arad a desfăşurat un număr de 54 inspecţii soldate cu 5 sancţiuni din care 1 avertisment şi amenzi în valoare totală de 208.000 lei precum şi o plângere penală pentru nepunerea în aplicare a hotărârilor judecătoreşti. Acestea sunt cifrele cele mai elocvente pentru activitatea Gărzii de Mediu Arad, din luna august a acestui an. 

Din totalul inspecţiilor efectuate, 18 au fost planificate şi 36 neplanificate. Printre ultimele se regăsesc: 14 controale efectuate în urma sesizărilor, 3 controale de identificare a unor obiective noi, 2 controale în urma autosesizării , 8 controale cu alte autorităţi (în urma protocoalelor încheiate în acest sens cu instituţii Ia nivel judeţean), 3 controale pentru investigarea unor accidente sau incidente cu impact asupra mediului. 

„Principalele neconformităţi constatate în urma controalelor efectuate în perioada 1 august - 31 august 2017, au fost: nerespectarea prevederilor autorizaţiei de mediu, funcţionarea fără deţinerea autorizaţiei de mediu, neîntocmirea evidenţei gestiunii deşeurilor, abandonarea deşeurilor și incinerarea deşeurilor" — precizează Brădicean Petru Sorin, comisar şef al Gărzii de Mediu Arad. 

Împreună cu cadre din Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Arad în baza protocolului încheiat între cele 2 instituţii comisari ai Gărzii de Mediu — Comisaritul Judeţean Arad au desfăşurat acţiuni menite să stopeze abandonarea deşeurilor pe strada Mărului în municipiul Arad între orele 17:00 - 19:00, acţiuni care vor continua şi în viitor. 

De asemmea în urma controalelor efectuate a mai fost întocmită o sesizare penală. 

Reclamații

O pondere importantă în activitatea Gărzii de Mediu Arad a avut-o rezolvarea reclamaţiilor şi sesizărilor. În luna august 2017, la Comisariatul Judeţean Arad au fost înregistrate 14 reclamaţii, majoritatea vizând abandonările ilegale de deşeuri atât pe domeniul public, cât şi pe terenurile private din judeţul Arad, disconfortul creat de poluarea atmosferică şi poluarea fonică. 

(C.P.)


Scrie un comentariu

trimite