Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Slujba Învierii Domnului oficiată la Catedrala Nouă din Arad

Slujba Învierii Domnului oficiată la Catedrala Nouă din Arad
Comentează 0

În cumpăna nopții dintre Sâmbăta și Duminica Paștelui IPS Timotei, arhiepiscopul Aradului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat  slujba Învierii la Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Treime“.

IPS Timotei i-a chemat pe credincioşi cu îndemnul „Veniţi de luaţi lumină”, apoi de la lumânările preoţilor s-au aprins, rând pe rând, şi cele ale credincioşilor.

Soborul de preoţi, însoţit de credincioşi, a înconjurat Catedrala, după care s-a oficiat slujba Învierii, în timpul căreia s-a citit Sfânta Evanghelie şi s-a intonat „Hristos A Înviat din morţi/ Cu moartea pe moarte Călcând/ Şi celor din morminte/ Viaţă dăruindu-le“.

”Tradiția noastră locală este ca și la Slujba Învierii, când se intră în biserică după ocolirea ei și după rostirea Sfintelor Evanghelii, atunci se bate la ușa bisericii zicând: Deschideți voi căpetenii, adică cele cerești, porțile voastre să intre Împăratul Măririi. Cine este acela Împăratul Măririi, i se răspunde. Domnul cel tare și puternic, acela este Împăratul Măririi. Așadar este vorba despre acel care din mormânt a strălucit prin transfigurarea trupească, pentru a dovedi că în virtutea dumnezeirii a înviat trupește și s-a înalțat mai apoi la Ceruri, după ce a dat ultimele învățături ucenicilor săi pentru a birui veacurile, pentru a stăpâni pentru totdeauna” a tâlcuit pentru popor IPS Timotei Seviciu.

Galerie foto (210)

Articole asemanatoare