Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Zona Mişca-Apateu, ignorată total de PSD

Consiliul Judeţean Arad a inclus în strategia sa de modernizare a drumurilor judeţene şi tronsonul DN 79-Mişca-Apateu-Berechiu, în lungime de 19,900 kilometri, un drum care leagă nordul judeţului de Drumul Naţional Arad-Oradea şi facilitează accesul a mii de oameni spre locurile de muncă şi a sute de elevi spre şcoli şi licee.

Zona Mişca-Apateu, ignorată total de PSD
Comentează 0

Însă, din cauza guvernării PSD, peste 7000 de locuitori ai comunelor Apateu şi Mişca sunt puşi în imposibilitatea de a avea un drum modernizat, pentru accesul spre Arad-via Chişineu Criş sau spre Oradea. Consiliul Judeţean a depus spre finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală a tronsonului de drum DN 79-Mişca-Apateu-Berechiu (19,900 km), a alocat inclusiv partea de cofinanţare, de 1,22 milioane lei, dar s-a refuzat alocarea sumelor necesare fără nici o explicaţie din partea Guvernului. A existat, într-adevăr, un simulacru de explicaţie, pentru drumurile refuzate la finanţare (Adresa 87.399/25.08.2017, a Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene) în care din cele patru drumuri două sunt trecute complet, unul ciuntit, iar cel de-al patrulea, cel în cauză: DN 79-Mişca-Apateu-Berechiu, lipseşte cu desăvârşire, dar nici nu se regăseşte pe lista proiectelor aprobate.

„Este încă o dovadă de lipsă de respect a reprezentanţilor PSD faţă de arădeni, în special faţă de locuitorii din nordul judeţului. Nu doar că porţiunea de drum Apateu-Berechiu-Mişca-DN 79 nu a fost finanţată, dar nici măcar nu apare undeva: nici între proiectele aprobate, nici între cele respinse. Probabil există o a treia listă, întocmită de PSD, cea a proiectelor ignorate în totalitate. Sunt convins că locuitorii din Mişca şi Apateu, dar nu numai aceştia, îşi vor aminti de faptul că PSD i-a ignorat şi vor răspunde cu aceeaşi monedă”, a declarat vicepreşedintelui CJA, Sergiu Bîlcea.

***

Obiectivul de investiţie „Reabilitare DJ 794,  km 4+200-21+400 şi 23+100-25+800, DN 79-Mişca-Apateu-Berechiu” (lungime totală de 19,9 milioane lei) are o valoare estimată: 37,2 milioane lei.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite