Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Zilele comunei Șepreuș la a X-a ediție

Șepreușul întotdeauna a fost o vatră de folclor autentic, cu oameni care știu să aprecieze frumosul și cântecul popular. Zilele trecute la Șepreuș a avut loc cea de-a X-a ediție a sărbătorii „Zilele Comunei Șepreuș”.

Zilele comunei Șepreuș la a X-a ediție
Comentează 0

Aici întotdeauna oamenii se adună într-un număr foarte mare, vin nu numai șepreușenii, dar și oamenii din  zonă; de la Gurba, Cermei, Apateu, Chereluș, Criș, Sintea, Ineu și lista ar putea continua. În acest an la Zilele Șepreușului, s-au adunat câteva mii de persoane și dacă în prima seară (sâmbăta) tinerii au petrecut până spre dimineață pe la orele 3:00, a doua zi lumea din nou s-a adunat, fiind prezenți peste 2000 de participanți.

Acest lucru se datorează și faptului că domnul primar Ioan Pintean împreună cu domnul viceprimar, Ioan Morgociu și Consiliul Local, au adus la Șepreuș, așa cum an de an se obișnuiește, artiști de marcă care au susținut un progam deosebit de frumos pentru localnici.

Prezent la eveniment a fost și domnul Neluțu Cristina care a adus un salut și un cuvânt de apreciere Șepreușului și administrației locale. Dacă în prima seară la Șepreuș au fost prezenți Ovidiu Drăgan, Lele Crăciunescu, Ionuț Langa, Monica Blaga și alții, a doua zi, duminică, programul artistic a fost susținut de  Lena Miclăuș acompaniată de frații Marișca, Ionică Ardeleanu venit tocmai de peste Ocean din America, Puiu Codreanu, Alexandra Scrob, Aurel Țurcaș Vlaicu, Doinel Handoreanu, venit tocmai de pe plaiurile Sibiului de la Poiana Sibiului cu cântece ciobănești.

Ansamblul „Zestrea Budureșii” de la Buduresa din Bihor, au avut un program de dansuri foarte frumos din Ținutul Beiușului. Au fost de toate pentru toți, de la gustoasa înghețată de Sintea-Mare, până la mici, grătare și bere, iar pentru copii distracția a fost în toi, de la toboganul gonflabil, la trenulețul care îi purta pe cei mici în lumea poveștilor.

A avut loc și un concurs de dansuri în perechi pe scenă la care au participat oameni din loc, iar distracția a fost ca la ea acasă. Alături de Lena Miclăuș, pe scenă au urcat o mulțime de copii. Aproape de miezul nopții au început artificiile și trebuie să recunosc că au fost deosebit de frumoase, chiar superbe se poate spune.

Prezenți la eveniment au fost și cei de la Kanal D3, care vor transmite acest deosebit eveniment în perioada următoare. După focul de artificii, Puiu Codreanu a întreținut atmosfera coborând de pe scenă în ritmul muzicii, cântând și făcându-și selfie-uri alături de mulțime.

Trebuie amintit că Puiu Codreanu este foarte dorit de șepreușeni și de lume în general pentru cântecele și carisma lui. Sărbătoarea a ținut în ritmul muzicii cu Puiu Codreanu până după ora 01:00 a zilei de luni.

Iată că cea de-a X-a ediție a fost un succes deplin, iar organizatorii evenimentului sunt mulțumiți de faptul că lumea apreciază frumosul, iar tradiția populară nu se va pierde.

Domnul primar Ioan Pintean, mulțumește tuturor celor care au găsit o cale să participe la Zilele Comunei Șepreuș, celor care s-au implicat într-un fel sau altul în buna desfășurare, domnului viceprimar care a fost alături de dânsul, angajaților Primăriei și Consiliului Local Șepreuș.

De asemenea mulțumește domnului Neluțu Cristina pentru faptul că a fost alături de șepreușeni și nu în ultimul rând, C.J. Arad și Centrului Cultural Județean Arad, iar la anul ne așteaptă pe toți cu mare drag la cea de a XI-a ediție.