Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Zeci de români au reuşit: O AFACERE CARE MERGE CA PE ROATE. Găinile de 150 de euro cu „ouă din aur”

Cei care își fac listă de idei de afaceri 2016 se pot gândi și la o fermă de găini. Iosif Barazsu, un crescător de păsări din Satu Mare, a descoperit rasa de găini Orpington, care își are originile în Marea Britanie. Este unul dintre zecile de români care au reuşit.

Zeci de români au reuşit: O AFACERE CARE MERGE CA PE ROATE. Găinile de 150 de euro cu „ouă din aur”
Comentează 0

Sătmăreaul crește păsări pentru concursuri. Până acum a câștigat 75 de premii la competițiile din România cu exemplarele sale. De curând s-a extins și vinde păsări și la clienți din Ucraina și Turcia. Potrivit Digi24, un ou e 3 euro, iar o găină e 150 de euro.

Primele exemplare de găini Orpington le-a cumpărat din întâmplare. „M-am dus în oraș să îmi cumpăr porumbei de la un târg și acolo am văzut rasa asta”, a declarat crescătorul de păsări, pentru reporterii Digi24.

A început să se documenteze despre rasă și a descoperit că a apărut în jurul anului 1850 și că este foarte căutată de colecționari. În prezent are în gospodărie 75 de exemplare, de șapte culori, iar trei ani participă la concursuri.

 

La concurs se ține cont de culoarea uniformă, de creasta care trebuie să aibă patru sau cinci zimți, culoarea ciocului, degetele la picioare sau unghii.

„Se îmbolnăvesc frecvent, așa, în ficare lună se ivește ceva. Până ajung exemplare de expoziție sunt și mortalități multe. Eu tot timpul am în frigider vaccineuri”, a mai spus crescătorul Iosif Barazsu, pentru Digi24.
Idei de afaceri 2016. Ferma de găini, o afacere profitabilă

Dacă pe lista voastră de idei afaceri 2016 se află și o fermă de găini trebuie să știți că profitabil ar fi un proiect ecologic. Studiile de piață arată că oferta de ouă ecologice de pe piața din România este sub cerere și nu există o concurență importantă.

Pentru a demara o fermă de găini ai avea nevoie de un teren de aproximativ 1.000 de metri pătrați la țară. Potrivit regulilor europene, o fermă ecologică de găini trebuie să aibă maxim șase păsări pe metru pătrat.

În hala-adăpost trebuie să amenajaţi în jur de 800 de locuri de cocoţat, o platformă pentru colectare dejecţiilor şi aproximativ 800 de cuibare din lemn. Mai aveți nevoie și de adăpători și hrănitori. De asemenea, pentru a intra în categoria eco, hrana trebuie să îndeplinească standardele UE cu privire la agricultura ecologică.

Sursa: observator.tv

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite