Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vor să dea afară 20% din bugetari!

Guvernul PSD a ajuns la fundul sacului bugetar şi pregăteşte terenul pentru disponibilizări masive. Ministrul de finanţe Eugen Teodorovici a declarat că “20% din bugetari ocupă posturile degeaba”. Este un argument convenabil pentru a propune un plan de restructurare, care înseamnă de fapt concedieri masive.

Vor să dea afară 20% din bugetari!
Comentează 0

Interesant este că aparatul de stat a crescut enorm în timpul guvernării PSD, se estimează că 20 000 de oameni au fost angajaţi de la finalul lui 2016 până acum. Confruntaţi cu dificultăţi financiare, cei de la PSD se gândesc să treacă la disponibilizări. Funcţionarii se tem că victime ale restructurării nu vor fi nici cei care, după cum spune Teodorovici, ocupă posturile degeaba, nici clientela angajată de PSD după preluarea guvernării. Vor cădea victime de fapt tocmai funcţionarii care nu au pe cineva în politică să le ţină spatele.

Declaraţiile ministrului Teodorovici confirmă incompetenţa şi demagogia celor de la PSD. Guvernul Dăncilă nu a fost capabil să dimensioneze corect aparatul bugetar şi acum nu mai poate să îl susţină. Pe de altă parte, iese la iveală minciuna legată de acoperirea anvelopei salariale.

Rămâne de văzut dacă Guvernul PSD va lua efectiv decizia de a porni disponibilizările sau va continua să ne îndatoreze şi ne va spune, exact ca şi somitatea Fifor de la apărare, că nu am înţeles noi ce vrea să spună în legătură cu bugetarii.  

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite