Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vladimirescu , cea mai dezvoltată comună din Județul Arad , are noi proiecte în curs de finalizare (FOTO/VODEO)

Despre comuna Vladimirescu se spune că este cea mai dezvoltată comună din județul Arad și așa este, însă pot să spun că este printre cele mai frumoase și dezvoltate din țară, comparativ cu ceea ce se spune despre Ciugud (Alba) ca fiind cea mai frumoasă comună din țară.

Vladimirescu , cea mai dezvoltată comună din Județul Arad , are noi proiecte în curs de finalizare (FOTO/VODEO)
Comentează 7

Am văzut și acea comună, am realizat un scurt reportaj și acolo: este frumos, însă nu văd cu nimic mai prejos comuna Vladimirescu, ba din contră, aș spune că este mai frumoasă. Este adevărat că se construiește mult, fiind așezată la o aruncătură de băț de municipiul Arad și fiecare om care își permite, caută liniște fugind de forfota orașului lucru care a dus la crearea de noi cartiere și la o extindere a localității. Administrarea unei astfel de comune în plină dezvoltare cere multă muncă, dăruire și profesionalism din partea administrației locale, cere în primul rând o colaborare excelentă între conducerea și angajații primăriei, dar mai ales o bună colaborare și complectare între primar și viceprimar, împărțindu-și sarcinile în așa fel încât treaba să funcționeze.

Domnul primar Ioan Crișan întotdeauna a adunat în jurul dânsului oameni de nădejde, de caracter, așa cum este și dumnealui, oameni pe care i-a format  în folosul comunității, ținând să fie un colectiv unit tocmai pentru a se putea baza pe fiecare om din primărie...și a reușit, formând un colectiv de excepție. Astfel  s-a format și domnul viceprimar Mihai Mag, omul care este mereu pe teren acolo unde este nevoie, pe la șantiere, pe străzi, acolo unde se fac noi trotuare sau se asfaltează, pentru ca cetățenii să beneficieze de sprijinul necontenit al administrației. La urma urmei nu e ușor să faci administrație, să cunoști și să rezolvi doleanțele oamenilor, să discuți cu blândețe cu fiecare om în parte, să-i rezolvi problema ca omul să fie mulțumit, apoi să faci față problemelor din teren și multor altor probleme care se ivesc într-o comună, dar tocmai acest aspect este un punct FORTE al viceprimarului.

Dar în timp ce viceprimarul este pe teren pe la șantierele din comună, pentru că în fiecare localitate este ceva de făcut, domnul  primar se ocupă de noi proiecte pentru comună, de atragerea fondurilor pentru noi investiții și modernizare în comună, pentru că este necesară  și  se dorește modernizarea acesteia, astfel că zilnic este ceva de făcut în primărie. În urmă cu câteva zile am făcut un tur al comunei împreună cu domnul viceprimar: pe la lucrările care se execută sau se finalizează în curând în comună (dar urmează altele) și am rămas plăcut surprins de ceea ce s-a realizat în ultima perioadă. Prima dată am vizitat școala gimnazială de pe strada Horia, unde s-au făcut lucrări de reabilitare, s-au renovat băile, s-a înlocuit tâmplăria defectă, s-a rașchetat perchetul și s-a făcut igenizarea, având în vedere că în curând începe un nou an școlar, iar acum școala are o altă față. De acolo am plecat pe strada gării, acolo unde este în curs de finalizare trotuarul de pe partea dreaptă a străzii. Partea stângă a fost realizată anul trecut, împreună cu pista pentru biciclete. ,,Dacă anul trecut am realizat trotuar și pistă de biciclete pe partea stângă a străzii, acum suntem în stadiul de recepție a trotuarului de pe partea dreaptă a străzii gării.“ a spus viceprimarul Mihai Mag. Trotuar nou și pistă de biciclete și la Horia. “ Trotuarul și pista de biciclete au o lungime de 1400 m. Practic, începe de la capătul localității, de unde întoarce autobusul și traversează localitatea paralel cu șoseaua până la ultima casă spre ieșirea din localitate...urmând ca în viitor (vezi video 1) să continue spre Vladimirescu. Lucrările sunt efectuate în proporție de 90%, urmând ca în curând să se facă recepția lucrării.

Trotuare în cartierul Tineretului din Vladimirescu. ,,Aici fiecare stradă are trotuar cel puțin pe o parte, iar în momentul de față se lucrează la ultimile legături între trotuare și în scurt timp tot cartierul v-a beneficia de trotuare. De asemenea doresc să răspund unei doleanțe mai vechi a cetățenilor, respectiv asfaltarea  străzilor, dorind să fac cunoscut faptul că s-a finalizat în sfârșit licitația pentru asfaltarea străzilor, urmând ca cei de la AFIR să avizeze firma câștigătoare și să înceapă lucrările. Proiectul a fost aprobat, apoi a fost semnat contractul de finanțare în octombrie 2016, iar în februarie2017 a început procedura de licitație și s-a tot licitat până în august 2018, când s-a desemnat câștigătorul. Sunt proceduri care nu țin de administrația locală și nu am putut face nimic.“

Introducerea gazului metan în cartierul Florilor din Vladimirescu  ,,Este un proiect cofinanțat împreună cu DELGRID GAZ, iar proiectul cuprinde toate străzile din cartierul Florilor din Vladimirescu și cartierele noi din Mândruloc și Cicir, proiect care trebuie finalizat până la sfîrșitul lunii octombrie  astfel că noile cartiere vor beneficia și de gaz, celelalte utilități fiind asigurate, mai puțin canalizarea la Mândruloc și Cicir.“

Extinderea primăriei cu o nouă aripă în construcție cuprinde șase birori și grupuri sanitare. ,,Este o altă lucrare finanțată din bugetul local, foarte necesară datorită faptului că sunt birouri unde se suprapun două compartimente, astfel îngreunându-se munca fiecăruia. Menționez că primăria Vladimirescu funcționează cu 56 de angajați, incluzând aici și paznicii, la o pupulație de aproape 14.000 de locuitori și un volum de muncă apropiat de cel al Consiliului Județean Arad. Doar serviciul urbanism eliberează peste 300 de certificate de urbanism pe an și autorizații de construcție, iar în decursul unui an se recepționează peste 100 de locuințe.“ spune  viceprimarul comunei, domnul Mihai Mag.

Proiecte de viitor În proiectul de asfaltare a astrăzilor din localitatea Horia și Vladimirescu mai există și strada Iulia, care este într-un fel centura de S-V a localității Vladimirescu și facilitează accesul  din Via Carmina spre drumul național, stradă care se va lărgi. Legat de o altă investiție putem spue că săptămîna aceasta vor sosi 340 de scaune tapisate (valoarea 102.900 lei) pentru dotarea căminelor culturale din Horia și Mândruloc, livrate de firma câștigătoare a licitației. ,,Pentru copiii din Horia vom amenaja un nou loc de joacă, astfel că acesta va fi al XVII –lea (17) loc de joacă de pe raza comunei Vladimirescu. Ținând cont că proiectul de asfaltare din Horia cuprinde strada lungă și o stradă de legătură care face ieșirea spre Drumul Județean, astfel rămânând trei străzi neasfaltate, am elaborat un nou proiect pentru a obține finanțare prin PNDL – II, care va cuprinde atât străzile neasfaltate în Horia, Mândruloc și Cicir, cât și amenajarea de drumuri vicinale. La Mândruloc lucrăm la amenajarea unui parc în fața căminului cultural și vom avea o acțiune de reparat străzi (plombare). La Vladimirescu, în cartierul de blocuri de pe strada gării suntem în procedura de achiziție a lucrărilor de execuție a rețelei de canalizare (apa pluvială, zona Blocuri), după care va începe asfaltarea și amenajarea   întregii zone.La Mândruloc și Cicir  în scurt timp vom demara lucrările de înlocuire a trotuarului, urmând ca lucrarea să înceapă de la Cicir spre Mândruloc și funcție de constructor și  vreme vom finaliza și acolo lucrările.“ a încheiat domnul viceprimar Mihai Mag. Iată că administrația comunei vine continuu cu noi proiecte care duc la modernizarea comunei Vladimirescu și la creșterea confortului cetățenilor în primul rând, astfel că în scurt timp nu va mai exista o diferență   între sat și oraș.

Galerie foto (101)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite