Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vin examenele …

Vin examenele …
Comentează 0

Dupa festivități de sfârșit de an, ceremonii de absolvire și serbări de premii, astăzi la Colegiul Național « Moise Nicoară », pentru elevii absolvenți ai clasei a 8-a au început examenele de la  Evaluarea Naţională 2017. Primul examen a fost la Română, urmat de cel la Matematică, miercuri. Afişarea notelor la Evaluare Naţională 2017 se va face pe 26 iunie, până în ora 16:00, urmând ca în aceeaşi zi să fie depuse şi contestaţiile, în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale la Evaluarea Naţională 2017 se vor publica pe EDU.ro vineri, pe 30 iunie.

Câțiva dintre elevii care au intrat azi la examen ne-au răspuns la întrebarea ”Care ar fi pentru voi subiectul ideal la limba română ?”

Sinceră să fiu, mi-aș dori ca la subiectul I, la punctul B (compunerea pentru apartenență) să pice genul liric, deoarece este o compunere ușoară, dar totuși complexă. Acest gen îmi oferă cel mai mult încredere, dar dacă nu va pica acesta...basmul este de asemenea o specie interesantă și, în același timp, foarte frumoasă. Cât despre subiectele de la gramatică, eu sunt foarte încrezătoare în forțele mele și nu pot spune că aș avea vreo preferință. (Paula Andreea Roman)

Subiectul ideal la limba română ar conține apartenența la balada populară sau doina populară. (Eva Gușatu)

Pentru mine, subiectul ideal la examenul de limba română ar fi genul liric sau fabula, deoarece aceste specii literare sunt, din punctul meu de vedere, cele mai ușoare specii de argumentat. Cum s-a dat anul trecut genul liric, sunt foarte mici șansele să se dea și anul acesta, deci opțiunea ar fi fabula, sau pastelul. Le-am învățat foarte bine și pe celelalte, însă restul sunt destul de complicate și necesită multă atenție și gândire. Nu spun că dacă s-ar da de exemplu genul dramatic nu m-aș descurca, doar că nu aș fi atât de sigură pe mine. Sper să se dea un subiect destul de ușor pentru ca toți să luăm note mari și să ajungem la liceele dorite. (Cristina Nicola)

Sincer… sper să ne pice apartenența la liric sau doina ! (Gabriel Cojocaru)

 

Adriana Filip

Galerie foto (23)


Scrie un comentariu

trimite