Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Victor Ponta și Dan Șova au fost achitați în primă instanță în dosarul Turceni-Rovinari

Victor Ponta a fost achitat, joi, în dosarul Turceni-Rovinari. De aceeași decizie a beneficiat și Dan Șova, potrivit realitatea.net. Sentința nu este definitivă. Judecătorii au amânat pronunțarea verdictului de 5 ori. Procurorii au cerut pedepse cu executare atat pentru Victor Ponta cât și pentru Dan Șova. Fostul premier este acuzat de spălare de bani, fals în acte şi complicitate la evaziune fiscală.

Victor Ponta și Dan Șova au fost achitați în primă instanță în dosarul Turceni-Rovinari
Comentează 0

Victor Ponta și Dan Șova răsuflă ușurați pentru moment. Amândoi au fost achitați în primă instanță în dosarul Turceni-Rovinari.

În acelaşi dosar au fost achitaţi şi Laurenţiu Ciurel, director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER) la data faptelor, şi Laurenţiu Graure, la data faptelor director economic al CET, aceştia fiind acuzaţi de abuz în serviciu.

Un alt inculpat, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni (CET), a fost condamnat la 4 ani de închisoare.

Victor Ponta. Pe 26 aprilie, Înalta Curte a amânat pentru 10 mai sentința în Dosarul Turceni-Rovinari, caz în care fostul premier Victor Ponta și fostul senator PSD Dan Șova sunt judecați pentru fapte de corupție, în legătură cu încheierea unor contracte de consultanță. A fost cea de-a cincea amânare.

Pe 27 februarie, procurorul DNA a cerut condamnări cu executare în cazul fostului premier Victor Ponta și al fostului senator PSD Dan Șova.

Victor Ponta este judecat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat, iar Dan Şova, avocat coordonator al Societăţii Civile de Avocaţi "Şova şi Asociaţii" la data faptelor, pentru abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală şi spălare de bani. 

Procurorii îl acuză pe Victor Ponta că, în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, prin cabinetul său de avocat, a obţinut de la Societatea Civilă de Avocaţi "Şova şi Asociaţii" 181.439,98 de lei, pentru activităţi care figurează în acte, dar care nu ar fi fost efectuate.

Victor Ponta este judecat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat, iar Dan Şova, avocat coordonator al Societăţii Civile de Avocaţi "Şova şi Asociaţii" la data faptelor, pentru abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală şi spălare de bani.


Scrie un comentariu

trimite