Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vești proaste pentru șoferi. Prețul carburanților ar putea exploda în această vară

Prețul carburanților va crește în această vară, după ce petrolul a atins cotații uriașe, arată o analiză Financial Times citată de Agerpres

Vești proaste pentru șoferi. Prețul carburanților ar putea exploda în această vară
Comentează 3

Ţiţeiul a ajuns zilele acestea la preţul de 75 de dolari/baril, cel mai înalt nivel din ultimii patru ani, astfel că preţul carburanţilor va fi mai scump în această vară, iar analiştii estimează că acest trend va continua.

Financial Times publică o analiză în care arată şoferilor care sunt principalele motive pentru care trebuie să scoată mai mulţi bani din buzunar pentru benzină şi motorină în următoarea perioadă.

În primul rând, trebuie să ne uităm la cel mai simplu motiv, cel al ofertei reduse şi al cererii crescute. Stocurile de carburanţi au scăzut, pe fondul consumului din ce în ce mai mare, dar şi ca urmare a reducerii producţiei de către Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi Rusia.

În plus, piaţa petrolieră este deosebit de sensibilă la posibile cauze care ar putea dezechilibra balanţa fragilă dintre cerere şi oferă.

Cel mai vizibil risc imediat este legat de posibilitatea ca Donald Trump, preşedintele SUA, să decidă retragerea din acordul nuclear cu Iranul şi să impună din nou sancţiuni legate de exporturile de petrol din această ţară.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite