Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vernisajul Alexandrei sau: Toate miresele acestei lumi sunt frumoase !

Vernisajul Alexandrei sau: Toate miresele acestei lumi sunt frumoase !
Comentează 2

Lansarea unei cărți sau vernisajul unei expoziții de pictură se aseamănă în multe privințe cu o nuntă. O nuntă la care jurnalistul este invitat, evident, în calitate de jurnalist MONDEN și nu aceea de critic literar sau de estetician.

Căci la o nuntă mireasa se cuvine a fi sărbătorită ca mireasă și nu privită ca un fotomodel de către ochiul critic al specialistului dintr-un juriu de la concursul de frumusețe.

Privind așadar vernisajul expoziției de pictură din seara de vineri, 7 iulie, petrecut în holul Teatrului Clasic Ioan Slavici, se cuvine să remarcăm lumea bună prezentă la eveniment (și-n pozele anexate), platourile cu bunătățurile pentru toate gusturile și barul asortat cu toate băuturile posibile, iar privirea critică asupra pânzelor expuse de tânăra și (cu sigurață) fermecătoarea Alexandra s-o exprimăm cu altă ocazie, mai precis într-o cronică în care nu va fi judecată mireasa (frumoasă ca toate miresele lumii), ci fotomodelul, ce defilează pe podiumul scenei și aspiră  la recunoașterea artistică.

Și cum orice nuntă ce se respectă tre să aibă neaparat și un maestru de ceremonii, un staroste, care în Țara Zărandului se mai numește și diavol, în seara de vineri numele DIAVOLULUI a fost Basil Mureșan!

 瓦西尔·萨拉朗丹

(Vasile de Zărand,

pentru necunoscătorii limbii chineze simplificate)

Galerie foto (193)


Scrie un comentariu

trimite