Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vagonul + UTA + Vagonul....= Ladislau Brosovszky

Vagonul + UTA + Vagonul....= Ladislau Brosovszky
Comentează 0

 

O ecuație simplă așa cum a fost și jocul marelui jucător arădean , Giony Brosovszky ( am folosit diminutivul înscris pe crucea mormântului său ). Lansat de la grupa de juniori a echipei Vagonul , șlefuit și consacrat la marea echipa a UTA-ei anilor 70, Giony a revenit spre finalul carierei iar la Vagonul, acolo unde , în anumite perioade au mai evoluat spre final, Axente, Gornea și Domide.
Se apropie Ajunul Crăciunului, zi cu amintiri triste pentru familia lui , pentru prietenii lui și pentru suporterii lui. În 24 decembrie, 1990, Ladislau Brosovszky , la numai 39 de ani a suferit un stop cardiac, dându-și sufletul în apartamentul său sub privirile îngrozite ale soției sale și ale prietenilor săi sosiți între timp.
Ieri, miercuri la ora 14, Gyuri Vaczy, președintele Old- Boys UTA a organizat un pelerinaj la mormântul fostului fotbalist unde , împreună cu foști coechipieri, jurnaliști, suporteri , Monica Broșovszky și Alex fiul ei, au depus o coroană în memoria celui plecat pe terenuri cu iarbă mereu verde. De la ora 16, la Sala Polivalentă , cu aceeași ocazie s-a organizat un meci de veterani între echipele UTA și Vagonul, un meci cu multe goluri și multe ratări ( mai ales ale lui Ionuț Popa), echipe în care au evoluat UTA: Mitu N., Lazăr, Lupu, Adolf, Nădăban C., N. Ardelean, Vînătoru, Radu George, Bogoșel,Raul Burtea , VAGONUL: Marcel Dușan, Octavian Nadiu, Ioan Hamza, Grigore Bora, Ionuț Popa, Iosif Gyenge, Iuliu Arman, Ioan Roșca, conducător, Ovidiu Pacurariu, arbitru Marcel Vida.
Analiza meciului și amintirile meru vii despre omul și jucătorul Ladislau Brosovszky s-au depănat la un local din centrul Aradului, pentru care le mulțumim lui Gyuri Vaczi și familiei Szucs.

Galerie foto (33)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite