Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

”Vagonul ”Arad și ”Unirea” Sânnicolau Mare nu vor muri niciodată

”Vagonul ”Arad și ”Unirea” Sânnicolau Mare nu vor muri niciodată
Comentează 0

 

Au fost două echipe de fotbal cu tradiție în mișcarea sportivă din vestul țării. Chiar dacă nu a existat rivalitatea dintre UTA și Poli, întânirile dintre aceste două grupări, au scos în evidență caracterul mereu amiabil între jucători lor și conducerile lor.
Acest caracter s-a imprimat și asupra unor jucători care nu vor nici în ruptul capului ca prietenia dintre ei să fie uitată , ci doresc să rămână la fel și la aproape 45 de ani de când reprezentau culorile celor două cluburi.
Periodic, foști ” vagonari” împreună cu foști ” uniriști” pun la cale întâniri. Noi le spunem meciuri, dar ele sunt de fapt un alt fel de meciuri, mereu terminate în trei reprize. Două , în limita posibilităților fizice , iar cea de-a treia în limita talentului de altă natură decât cel de fotbalist.
Unii se nimeresc să fi evoluat de-alungul timpului la ambele cluburi, ceea ce nu-i împiedică să se simtă bine, indiferent de rezultatul din teren. Astfel de caz este și al lui Ghiță Breban, fost jucător și la Sannicolau Mare și la Vagonul Arad. El este stabilit acum în SUA. Abia a așteptat să ajungă în România că și a dat ” adunarea”. La apel l-a ajutat și Vasile Cărpinișan fost ” Polist” , iar la aceste chemări au răspuns colegii lor: Constantin Crăciun, Sava Cirici, Constantin Gunie, Disici Jivco, Jovan Sepețan, Stanislov Velciov, Nicolae Cherciov, Petru Bălăban, Nicolae Căprărescu, dar am răspuns și noi, vagonarii: Ovidiu Păcurariu, Ioan Hamza,Gligore Bora, Ionuț Popa, Costel Croitoru, Emil Szabo, Mircea Aslău, iar alături de noi, Dorin Borlea și Ioan Bibarț ( ” Baronul”), sufletiști fără pereche. Nu vă scriu suma totală a anilor vârstei...oiricum am întrecut-o pe cea a celor 11 componenți ai gazdelor. Aaaa, am uitat să vă spun că miercuri au fost gazde cei din Saanicolau , iar astăzi ”vagonarii” vor oferi reciprocitatea la Baza Ionuț Popa.
Am avut și superi vizori, oameni ai locului, precum Dănuț Lața , fost conducător de joc al lui Poli Timișoara anilor 70, actualmente președintele AJF Timiș, iar arbitrajul a fost asigurat de Romică Malacu, actualmente obseservator de joc.
Scor final ( ca de fiecare dată la asemenea întâlniri), 6-6!
Multumim bănățenilor....și vă asigurăm că vom fi la înălțime și la Arad.

Galerie foto (10)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite