Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Uraganul Ophelia se îndreaptă către Irlanda. COD ROȘU fără precedent pe continent

Irlanda a ordonat închiderea tuturor școlilor luni, înaintea sosirii pe teritoriul acestei țări a uraganului Ophelia, cel mai important înregistrat până acum în estul Oceanului Atlantic, informează AFP.

Uraganul Ophelia se îndreaptă către Irlanda. COD ROȘU fără precedent pe continent
Comentează 0

Uraganul Ophelia urmează să se transforme în furtună "post-tropicală", însă luni se va menține "puternic" pe parcursul apropierii de Irlanda și Marea Britanie, potrivit celor mai recente prognoze ale Centrul național pentru uragane al Statelor Unite.

Aceste două țări ar putea suferi ''un impact direct provocat de vântul și ploaia puternice, dar și de condițiile maritime periculoase", a precizat NHC, cu sediul în Miami (Florida).

În Irlanda, serviciile de meteorologie au plasat opt comitate din vestul și sudul țării în ''alertă roșie'', începând de luni dimineața, ca urmare a prognozelor privind rafalele de vânt de peste 130km/h și a riscului de inundații și "daune structurale".

Ministerul Educației din Irlanda a dispus ca "toate școlile, colegiile și alte instituții de învățământ să rămână închise luni". Decizia a fost luată în urma discuțiilor dintre celula de urgență guvernamentală și serviciul de meteorologic irlandez pe tema "acestei furtuni fără precedent", a precizat ministerul într-un comunicat.

Citeste mai mult pe realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite