Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

URAGANUL Maria a lovit prima insulă din Caraibe. A ajuns la gradul 5 și are o putere devastatoare

Ochiul uraganului Maria, care a ajuns unul de categorie 5, maximă, a lovit insula Dominica, din Antilele Mici, cu o forţă a vântului de până la 260 km/h, a informat Centrul Naţional pentru Uragane (NHC) din SUA. Dominica este o insulă de circa 75.000 de locuitori, situată între teritoriile franceze Guadelupa, la nord, şi Martinica, la sud.

URAGANUL Maria a lovit prima insulă din Caraibe. A ajuns la gradul 5 și are o putere devastatoare
Comentează 0

Aeroportul şi porturile din Dominica au fost închise din cauza uraganului, care se deplasează aproximativ pe acelaşi traseu ca Irma, furtuna care a devastat regiunea luna aceasta.

Insula Martinica a declarat nivel maxim de alertă, în timp ce pe insula Guadalupe au fost făcute evacuări.

Stare de alertă a fost declarată şi în Puerto Rico, teritoriul american unde Maria ar urma să ajungă pe uscat marţi, ca uragan de categorie trei. Puerto Rico nu a fost lovit în forţă de Irma şi a devenit un nord important pentru livrarea de ajutoare pe insulele afectate.

Uraganul Maria va lovi, probabil, şi insulele Virgine, americane şi britanice, devastate deja de Irma. Autorităţile se tem că dărâmăturile lăsate în urmă de Irma ar putea fi luate de vânt şi reprezenta un nou pericol.

Avertizări sunt în vigoare şi pentru St Kitts and Nevis, Montserrat şi St Lucia, St Martin, Saba, St Eustatius şi Anguilla.

Antilele Mici se află încă sub şocul uraganului Irma, de asemenea de categoria 5, care a făcut cel puţin 26 de morţi în Caraibe, mai ales în Puerto Rico şi Cuba.

Sursa realitatea.net

Galerie foto (1)


Scrie un comentariu

trimite