Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Univ Goldiş ICIM e pregătită de încă o surpriză. Pentru că la Arad există devotament, talent, profesionism, spirit de sacrificiu...

Univ Goldiş ICIM e pregătită de încă o surpriză. Pentru că la Arad există devotament, talent, profesionism, spirit de sacrificiu...
Comentează 0

Într-o recesiune ce pare că nu se mai termină oficialii Univ Goldiş ICIM Arad au găsit resurse pentru a încropi un lot competitiv, chiar dacă nu putem visa la o medalie nici anul acesta. Cu ambiţiosul Marcel Urban din birou, cu spectaculosul Stacey Nolan pe bancă, şi cu sfaturile experimentatului Dan Moraru, formaţia arădeană a început timid sezonul, după care a revenit o linie de plutire normală. Cu victorii cam pe unde trebuia, cu eşecuri la limită, şi cu un succes colosal la Cluj. 

Un adversar care are bani, are lot, dar, deocamdată e departe de aşteptările specialiştilor. Ciudate evoluţii ale clujencelor, câtă vreme pe bancă îl au pe Dragan Petricevic. Omul care a câştigat 2 titluri la Arad, e adevărat la masculin, însă într-o vreme în care erau şi bani în oraşul de pe Mureş. Dar oare mai contează un pic amintitrile frumoase pe când era în Arad? Sau Aradul a fost o bornă bifată, şi acum trebuie "călcat pe cap", fără sentimentalisme, că doar suntem profesionişti, ce dracu! Să ne bucurăm de necazul altuia la maxim, chit că o dată am mâncat o pâine albă acolo. Dă-o naibii de sobrietate!

Dar să-i lăsăm pe cei de pe Someş sa se lamenteze vizavi de arbitri atunci când nu le convine ceva, sau să-l facă pe Marcel Urban în toate felurile, doar pentru că, împreună cu echipă a făcut o poză de grup în sala de la Cluj, după succesul din campionat. Frustrarea face parte din viaţă, mai ales atunci când deşi ai totul la dispoziţie nu pari a fi capabil să înţelegi că uneori e nevoie şi de modestie, muncă şi încă multe alte calităţi. 

Aradul baschetbalistic ştie ce-i aia modestie, şi a dat dovadă de asta şi când aici erau bani. Fie la fete, fie la băieţi. Orice talent se întreţine prin efort nu doar prin bani, profesionismul se menţine şi prin sacrificu nu doar prin gesturi, inteligenţa se menţine şi prin muncă intelectuală nu doar prin comentarii inutile, devotamentul se întreţine şi prin calitate umană nu doar prin nume. 

Mâine, de la ora 18, în Polivalentă actuala familie a Univ Goldiş ICIM Arad va da dovadă de toate aceste calităţi. Şi în teren, dar şi în tribune, acolo unde există o comunitate adevărată de suporteri (una care era şi pe vremea West Petrom-ului). Şi care va dăinui în continuare. Suporteri care pot împinge echipa, indiferent de valoarea adversarului, spre rezultatul mult dorit. Şi devotamentul acestora a fost de atâtea ori răsplătit de cei ce jucau pentrru Arad. Cu siguranţă asta se va întâmpla şi mâine: "Vom lupta până la capăt ca să obţinem ce ne dorim şi noi şi suporterii noştri", ne-a declarat antrenorul Stacey Nolan.

P.S.: Şi dacă pierdem, ce? Măcar cădem de pe un cal frumos, cu fruntea sus, că am făcut totul pentru a ne bucura. Dar, cine a zis că pierdem???

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite