Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un război devastator Arabia Saudită-Iran ar putea începe în următorii 10 ani. Avertisment oficial

Prințul moștenitor saudit Mohammed Bin Salman a avertizat că Arabia Saudită ar putea intra în război cu rivalul său geopolitic, Iranul, în următorii 10-15 ani, dacă comunitatea internațională nu va presa Teheranul cu sancțiuni.

Un război devastator Arabia Saudită-Iran ar putea începe în următorii 10 ani. Avertisment oficial
Comentează 0

Mohammed bin Salman a ajuns într-o vizită istorică în SUA și a cerut comunități internaționale să aplice mai multă presiune asupra Iranului.

”Dacă nu reușim în ceea ce încercăm să facem (impunerea de sancțiuni împotriva Iranului), vom avea cel mai probabil un război cu Iranul în 10-15 ani”, a declarat bin Salman într-un interviu pentru Wall Street Journal.

Teheranul și Riadul s-au ciocnit pe mai multe teme în ultimii ani, dar Siria, și viitorul acestei țări sub regimul lui Bashar al-Assad, rămâne cea mai spinoasă problemă.

În urmă cu două săptămâni, prințul moștenitor avertiza că Arabia Saudită s-ar putea alătura cursei înarmării nucleare.

Arabia Saudită va încerca să se doteze cu arme nucleare în cazul în care Iranul, unul dintre principalii adversari regionali, va dezvolta armament atomic, afirmă prinţul moştenitor saudit, Mohammed bin Salman, într-un interviu acordat CBS, potrivit Mediafax.

"Arabia Saudită nu vrea să se doteze cu arme nucleare, dar, fără niciun dubiu, dacă Iranul va dezvolta armament atomic, vom proceda la fel în cel mai scurt timp", a declarat prinţul Mohammed bin Salman.

Arabia Saudită și Israelul au criticat repetat acordul internațional cu Iranul, încheiat de administrația lui Barack Obama, prin care Teheranul a scăpat de sancțiunile internaționale după ce a renunțat la programul nuclear.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite