Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

"Un pachet de experiență nouă în viață cu bucurii, prietenii și dorul de a dărui și celorlalți cuvinte sincere"

Comentează 0

Magia spectacolului a prins din nou viață pe scena Teatrului de Vară a Centrului Cultural Județean Arad. Organizat de grupul cultural arădean, ,,Tu-carte deschisă”, spectacolul de muzică, teatru și poezie a adus împreună artiștii Caravanei ,,Rusidava Culturală”, alături de artiștii arădeni. Simbioza artei a dus la o traspunere completa și complexă a mesajului de frumos, de păstrare a tradițiilor strămoșești, de prietenie și colaborare în plan cultural a artiștilor din întreaga țară.

Condusă de Marian Bărăscu, Caravana ,,Rusidava Culturală“ a reunit artiști din diversele forme ale artei: Constantin Triță, Alexia Rotaru, Ioana Banner, Silvana Tcacenco, Tanțy Triță, Liliana Boian, Jianu Pandele, Cornel Popescu, Zenovia Zamfir, Rodica Țugui, Sabrina Vasilescu, Sava Regățean, alături de artiștii arădeni ai grupului ,,Tu-carte deschisă”: Natalia Micalona, Gligor Maria, Lucia Bibarț, Tatiana și Alexandra Moș, Elena Ziegler, Cristina și Marcela Zaha, Mirela Minutza, Cristian Mladin, Cristian Vuin, Daniel Țole, Adrian Borcea, Szakacs Nadina și Ioan Alexandru Ardelean (Baci Ghiuri a lu Hămfău), într-o prezentare de excepție.

"Aradul a fost prima surpriză plăcută a unui voiaj cultural plin de nuanțe și tendințe serafice...
Cochet și modest, orașul ne-a primit cu generozitate și căldură, prietenos și atent la detalii...restul a fost doar poezie și muzică. Dă Doamne României conducători înțelepți și patrioți!" Spune unul dintre membrii Caravanei Rusidava Culturală, Triță Constantin.

"Ca organizator al acestui spectacol mărturisesc bucuria de a-i cunoaște pe acești oameni super talentați. Ziua de 14 august am petrecut-o alături de membrii Caravanei Rusidava Culturală. A fost o zi în care povestea lor a fost povestea mea, iar povestea mea a fost povestea lor. Întotdeauna după ce se termină un eveniment îți vin idei pe care le-ai fi pus în față în momentul potrivit al evenimentului. De data asta ideile care îmi vin acum sunt rezultatul prezenței acestor oameni aici, cu mine, în Arad. Nu am mai făcut spectacol până acum. Au fost ani buni în viața mea când am lăsat tot deoparte și m-am pus cu burta pe carte citind despre înțelepciune, filozofie și despre cum să compui metafore noi. Mai târziu am început să studiez omul uitându-ma la mine ca să îi pot înțelege pe ceilalți. Toți acei "ceilalți" sunt oglinda mea, adică mă regăsesc în trăirile lor, acele trăiri frumoase, cu întrebări, lacrimi, rugăciuni și răspunsuri. Am avut clipe când nu am mai înțeles nimic din viața mea, atunci am luat o pauză de la studiu și m-am odihnit căci viața trebuie trăită nu înțeleasă. Cuvintele simple și sincere ne apropie de oamenii pe care îi dorim în viața noastră făcându-ne înțeleși de către aceștia și numai. Acest spectacol de muzică și literatură mi-a adus un pachet de experiență nouă în viața mea cu bucurii, prietenii și dorul de a dărui și celorlalți cuvinte sincere, mesaje cu subiect și predicat care să ne îmbogățească pe toți. Pentru mine literatura, poezia, muzica, arta sunt adevărate bogății! Mulțumesc colegilor din Tu-carte deschisă și Caravanei Rusidava Culturală pentru această experiență împreună!" A declarat Teodora Ianto, coordonatoarea grupului arădean Tu-carte deschisă.

Copacii falnici ai culturii au avut în jurul lor tineri lăstari, iar limbajul artei a fost unul comun, indiferent de forma lui: literară, teatrală sau muzicală. Parfumul și vibrațiile spectacolului au ajuns în inimile celor prezenți, reușind să atingă și să declanșeze acel mecanism subtil al sufletului, care ne aduce mai aproape de Divinitate și care ne amintește de noi, de visele nostre de frumos, mesajul transmis fiind trăit și asimilat.

Având ca parteneri principali Centrul Cultural Județean Arad și Biblioteca Județeană ,,A.D. Xenopol” Arad, spectacolul a avut un real succes, artiștii Caravanei ,,Rusidava Culturală” promițând să revină în Arad, ,,mica Vienă”, frumosul oraș de pe malul Mureșului.

Galerie foto (22)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite