Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un oraş a devenit celebru pentru "epidemia" de maidanezi. Oamenii au încercat să îi otravească

Un oraş a devenit celebru pentru
Comentează 0

Localnicii din Habarovsk, sud-estul Rusiei, se plang ca orasul a fost invandat de haite de caini agresivi, iar cei care militeaza pentru drepturile animalelor le pun viata in pericol din cauza faptului ca nu accepta sa fie luate masuri impotriva lor. Unul dintre atacauri a avut loc asupra unui baiat de 12 ani, care se indrepta spre scoala. Mama sa, crede ca fiul ei ar fi murit, daca vecinii nu ar fi intervenit sa il salveze, potrivit Siberian Times

Femeia a declarat: “Imi duceam copilul la scoala si am plecat sa-l duc si pe fiul cel mic la gradinita. M-am indepartat cateva sute de metri de scoala si l-am auzit pe Ivan tipand-mama, ma ataca cainii!. Am alergat spre el, dar avandu-l pe cel mic in brate nu am putut sa il ajut. Spre norocul sau, doua femei conduceau prin zona, l-au vazut si l-au introdus in masina. Erau vecinele mele. Au luat trusa de prim ajutor, i-au ingrijit ranile si l-au transportat la spital. Toata zona este infestata cu caini fara stapan. Am fost atacata de foarte multe ori, incat am pierdut sirul. Este o epidemie”. Ea da vina pe persoanele care hranesc cainii, acum fiind foarte multi.

O alta femeie a spus: “Nu stim cum sa ne mai aparam de caini, sunt prea multi. Port mereu la mine un Taser, dar nici acest dispozitiv nu imi garanteaza siguranta. Odata, un caine m-a atacat, am scos Taser-ul, l-am pornit, iar asta l-a facut pe animal sa atace si mai puternic. Mi-am folosit geanta ca sa ripostez”.
Chiar si postasii au parte de deficultati atunci cand vor sa livreze coletele, fiind atacati de catre caini, conform sefului serviciului postal, Svetlana Kikovyakina.

Unii localnici au incercat sa rezolve aceasta problema si le-au oferit mancare otravita cainilor maidanezi, dar adesea, aceasta este mancata de catre cei domestici. 

sursa: stirileprotv.ro


Scrie un comentariu

trimite