Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un nou scandal de amploare în Sănătate! Doi oameni au murit în urma unor transfuzii de sânge

Doi oameni au murit și alți patru sunt în stare gravă în urma unor transfuzii de sânge la Clinica de Hematologie din Craiova. Conducerea Spitalului Clinic Municipal Filantropia Craiova a anunțat Poliția în legătură cu decesele suspecte.

Un nou scandal de amploare în Sănătate! Doi oameni au murit în urma unor transfuzii de sânge
Comentează 0

Doi pacienți, o femeie de 81 de ani și un bărbat de 67 de ani, au decedat vineri, în urma unor transfuzii făcute la Spitalul Municipal „Filantropia“. Alți patru pacienți dintre cei transfuzați au acuzat stări de rău și au fost transferați de urgență la Terapie Intensivă. Unitatea medicală a sesizat poliția privind moartea suspectă a celor doi pacienți și a dispus efectuarea unei anchete interne, potrivit GDS.

 „Pe 25 februarie, reprezentanții Spitalului Municipal «Filantropia» au depus o sesizare la Secția 1 Poliție cu privire la faptul că, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, au decedat doi pacienți în condiții suspecte. Este vorba de o pacientă de 81 de ani, din Craiova, și de un pacient de 67 de ani, din localitatea Vânju Mare, Mehedinți. Potrivit procedurilor, a fost deschis un dosar de moarte suspectă și se așteaptă efectuarea necropsiilor, în urma cărora se va stabili cauza decesului celor doi pacienți“, a explicat pentru GdS Amelia Barbu, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Sursa realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite