Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

FOTO | Un nou protest spontan la Finanțe. Ghișeele pentru public au fost închise în tot județul

Aproape toți angajații Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Arad participă la un nou protest spontan, luni dimineața. Este al doilea din ultimele două săptămâni, iar cei care au treabă la ghișee trebuie să renunțe, pentru că nu s-a anunțat când va avea loc reluarea lucrului.

FOTO | Un nou protest spontan la Finanțe. Ghișeele pentru public au fost închise în tot județul
Comentează 2

Protestul, la care participă aproximativ 450 de angajați din județul Arad, este o reacție de nemulțumire față de proiectul legii salarizării, care ar duce la tăieri de salarii.

Conform unui comunicat al sindicaliștilor, salariații Finanțelor solicită Guvernului revizuirea grilelor de salarizare din proiectul legii, ”astfel încât să fie reflectată complexitatea și importanța activității Ministerului Finanțelor Publice și unităților subordonate (ANAF, direcții generale regionale ale finanțelor publice etc)”.

Sindicaliștii avertizează că acțiunile de protest, care au loc în toată țara, s-ar putea întinde pe o perioadă nedetarminată de timp, ceea ce ar duce la blocarea activității de colectare și a activităților de relații cu publicul.

”Salariații Ministerului Finanțelor Publice și unităților subordonate nu beneficiază de sporuri, bonusuri sau alte venituri suplimentare, fiind incompatibili cu orice altă funcție care poate aduce venituri suplimentare. Guvernul României decât să plătească 35.000 de consultanți fiscali nou angajați, cu salarii de 10.000 lei, dublu față de un salariat al sistemului Ministerului Finanțelor Publice, mai bine ar plăti decent cei 25.000 de salariați responsabili cu colectarea veniturilor statului, fiind o investiție mai realistă, corectă și cu efecte în timp, care ar duce la atragerea și păstrarea personalului bine pregătit, care să poată face față noilor cerințe în implementarea politicii fiscale”, se arată în comunicat.

Conform sursei citate, o prelungire a acestui conflict ar pune în pericol însăși punerea în practică a prevederilor actualului proiect al legii salarizării.

Sindicaliștii nu au anunțat la ce oră vor relua lucrul, astfel că majoritatea oamenilor care au mers luni la ghișee au preferat să nu aștepte, ci să revină în altă zi.

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite