Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un mare sportiv arădean și un bun prieten și-a luat un rămas bun definitiv de la noi

Un mare sportiv arădean  și un bun prieten și-a luat un rămas bun definitiv de la noi
Comentează 0


A murit Teodor Puterity. Generațiile de fotbaliști  ai anilor 70-80 l-au cunoscut mai bine. Era maseurul echipei de fotbal  ”Vagonul” Arad. Un om deosebit  asupra căruia glumele noastre cădeau în ropote, fără sa-l derajneze cu ceva. Harnic, puternic și frumos, rezista cerințelor musculaturilor seriilor de jucători care s-au perindat pe la Vagonul, Astra sau Rapid Arad.Lucra la noi de pe vremea când vestiarele ” Vagonului”erau la subsolul Spitalului  ( actualul sediu al Casei Pensiilor- zona Kauffland). Terminase cu ciclismul   de performanță  după o carieră impersionantă. A participat la numeroase ”Tururi”:  al Franței (de amatori), al Belgiei , al Bulgariei, al Turciei , al României.
Întrecerile sale preferate erau cele de velodrom unde deține recordul național din 1970, de asemenea a cucerit locul întâi si la contratimp. În 1970 a deținut recordul orei pe velodrom, pedalând 43 , 110 km, alături de alte patru recorduri naționale la 10, 15, 20 și 25 km.
A rămas tot lângă sport ca maseur, între timp făcând o mare pasiune pentru colecții de cărti , iar mai târziu, isigne, cupe, medalii etc.
 Teo ne-a părăsit la 70 de ani ( născut  în 28 februarie 1947  la Arad ).
 Dumnezeu să te odihnească-n pace Teo !
Înmormântarea va avea loc la Cimitirul Eternitatea, mâine, vineri, 25 august , ora 12

 

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite