Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un judecător federal invalidează parțial ordinul lui Trump de interdicție pentru refugiați

Preşedintele Donald Trump a semnat vineri noaptea un ordin executiv pentru a închide temporar graniţele naţionale pentru refugiaţi, precum şi pentru cetăţenii din şapte ţări predominant musulmane, precum Irak, Iran, Libia, Sudan, Somalia, Siria şi Yemen. Decizia sa a fost pusă imediat în aplicare de autorităţile americane, care i-au reţinut pe refugiaţii deja îmbracaţi în avioane cu destinaţia Statele Unite în momentul semnării ordinului executiv la Casa Albă, relatează jurnaliştii New York Times, citați de News.ro.

Un judecător federal invalidează parțial ordinul lui Trump de interdicție pentru refugiați
Comentează 0

Un judecător federal din Brooklin a invalidat parțial ordinul lui Trump, notează New York Times. 

Sențința împiedică guvernul să-i deporteze pe unii refugiați sau migranți ajunși deja în SUA și blocați prin aeroporturi, dar nu oferă o decizie finală aspra constituționalității ordinului semnat de președinte.

De asemenea, decizia judcătorului nu forțează administrația americană să îi lase în țară pe refugiații și migranții care nu au apucat să ajungă în SUA până la senarea ordinului.

În paralel cu acțiunile judecătorești, mai multe proteste de amploare au avut loc la aeroporturile din întreaga țară. 

Migranți cu vize în regulă, reținuți în aeroporturi 

Ordinul lui Trump a lovit fulgerător, printre cei vizați aflându-se, potrivit presei americane, oameni de știință angajați în SUA, studenți sau refugiați care primiseră viză și se pregăteau să înceapă o nouă viață în SUA.

Citeste mai mult pe realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite