Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un băiețel de 11 ani i-a salvat viața colegei sale folosind o manevră învățată de la tatăl său

De regulă, oamenii subestimează importanța cunoașterii a cel puțin câteva trucuri de salvare de bază. Dar aceste abilități importante pot salva viața cuiva. De fapt, acest lucru s-a dovedit a fi adevărat de către unul dintre cei mai mici reprezentanți ai societății noastre – copiii.

Un băiețel de 11 ani i-a salvat viața colegei sale folosind o manevră învățată de la tatăl său
Comentează 0

Într-o zi, în timpul orelor de curs, Jack Mongeau, în vârstă de 11 ani, a observat că amica sa, Bella Moran, a început să se sufoce. Fata a încercat să le arate tuturor că are probleme în a respira prin gesturile și mișcările sale. Din fericire, băiatul a observat la timp.

Ea avea mâinile lângă gât și acest semn i-a dat lui Jack ideea că ceva nu era în regulă. Bella nu a putut să spună un cuvânt și abia a auzit-o plângând pentru ajutor. Curajos fiind, băiatul a gândit repede și i-a aplicat cunoștințele pe care le-a câștigat de la tatăl său nu cu mult timp în urmă. Jack nu s-a panicat și și-a arătat încrederea atunci când a făcut manevra Heimlick.

Nimeni se astepta la asta de la un copil, dar el nu a arătat nici un semn de panică și a acționat ca un adevărat profesionist. Și totul se datorează tatălui său, un asistent medical, care l-a învățat pe băiat acest acest truc cu ceva timp înainte!

Bella și părinții îi sunt imens de recunoscători lui Jack. Dar el continuă să fie modest și nu se consideră erou.

Sursa femina.ro


Scrie un comentariu

trimite