Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un an de guvernare PSD-ALDE! Cu cât s-a scumpit viața românilor. Cifrele nu mint

Deputatul liberal Marilen Pirtea a calculat cu cât s-a scumpit viața românilor în ultimul an. Economist de profesie, acesta spune că cifrele nu mint.

Un an de guvernare PSD-ALDE! Cu cât s-a scumpit viața românilor. Cifrele nu mint
Comentează 0

„Îmi este dificil să accept ideea că la nivelul guvernării există o atât de mare incompetență, însă cifrele nu mint. Politicile economice social-democrate dezastruoase au întors România pe dos. I-au mințit pe români că va curge lapte și miere, dar n-au făcut decât să scadă puterea de cumpărare a acestora”, spune deputatul PNL de Timiș, Marilen Pirtea.

 Pirtea, care este și Secretar al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților, subliniază că rata inflației a crescut de la 0.1% în ianuarie, la 1.8% în septembrie. „Mai mult decât atât, carburanții s-au scumpit cu 2,19% într-o singură lună, septembrie față de august, după cum arată datele celor de la Institutul Național de Statistică. Numai în septembrie, s-au înregistrat creșteri pe linie, la toate produsele, cele alimentare urcând, de la o lună la alta, cu 0,54%, la fel și cele nealimentare.

Un alt exemplu este creșterea prețului la servicii, cu 0.32% din august până în septembrie. Toate aceste scumpiri, cauzate de o guvernare defectuoasă, scot bani mulți din buzunarele românilor”, declară deputatul PNL.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite