Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un alt oraș din România va avea metrou

Primăria Cluj-Napoca cheltuiește 3,48 de milioane lei pentru studiul de prefezabilitate privind introducerea unei unei linii de metrou în oraş.

Un alt oraș din România va avea metrou
Comentează 0

Primăria a pus deoparte bani pentru realizarea de documentații privind construirea centurii metropolitane și introducerea metroului.

"Mulţi spun că aceste planuri sunt futuriste, că sunt gogoşi, că sunt poveşti. Nu va putea fi evitată această discuţie. Clujul merge în această direcţie. Nu o facem noi, o va face altcineva. Va trebui făcută la un moment dat. Astăzi nu avem resursele financiare să putem porni, dar facem studiile de prefezabilitate, fezabilitate, proiectare, după aceea se va trece la faza pregătirii schemei financiare pe 25, chiar 30 de ani. Prima dată faci un tronson şi apoi altul, astfel încât în 10 - 15 ani să ai un metrou realizat la Cluj", a declarat primarul Emil Boc, potrivi Ziua de Cluj.

Conform Primăriei Cluj, metroul va lega Floreştiul sau chiar Gilăul de Apahida. Primarul Clujului susține la Realitatea FM că nu s-a renunțat la nicio investiție pe anul acesta.

"Nu am renunțat la nicio investiție pe 2018, am decis doar să diminuăm unele alocări și să gradăm alte investiții multianuale. Adică dacă ne gândeam să terminăm în doi ani, îl vom întinde pe patru ani. Subliniez că am decis că nu majorăm impozitele și taxele locale în 2018. În plus, dorim să menținem principalele alocări financiare pentru educație, sănătate, sport, ong-uri, instituții religioase. Toate acestea ne reprezintă în Cluj, sunt bunuri extraordinare ale orașului", a spus primarul Emil Boc, miercuri dimineața, la Realitatea FM.

Primarul a explicat că bugetul total al municipiului a scăzut de la 296 la 257 de milioane de euro în 2018. Nu este vorba doar despre diminuarea cotelor din impozitul pe venit de care beneficiază municipalitatea, ci și faptul că, de anul acesta, salariilor profesorilor nu mai trec prin Primărie, ci sunt plătite direct de către Ministerul Educației.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite