Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Maşinile parcate neregulamentar pot fi ridicate din nou

Guvernul Cioloș a modificat, în şedinţa de joi, regulile de ridicare a maşinilor care staţionează neregulamentar pe carosabil, dar şi a celor parcate pe trotuare.

Maşinile parcate neregulamentar pot fi ridicate din nou
Comentează 0

Potrivit notei de fundamentare, argumentul Executivului a fost că operaţiunea este una utilă şi deserveşte interesul public deoarece urmăreşte fluidizarea circulaţiei pe drumurile publice.

Ridicările de autoturisme parcate neregulamentar a fost anterior declarată ilegală printr-o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a admis un recurs în interesul legii formulat de Avocatul Poporului şi a decis că procedura de aplicare a măsurii de ridicare a vehiculelor staţionate sau oprite pe partea carosabilă nu poate fi reglementată prin hotărâri ale consiliilor locale.

Ridicarea vehiculelor staționate neregulamentar se va realiza conform unor reguli stabilite de Guvern printr-o hotărâre adoptată în ședința de astăzi, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Executivul a modificat și completat Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, astfel încât să fie rezolvate problemele create de vidul procedural al aplicării acestei măsuri tehnico-administrative.

Procedura instituită de Guvern nu vizează un rol punitiv al măsurii (acest lucru intrând în sfera răspunderii contravenționale) și, totodată, propune un set de reguli procedurale care să descurajeze apariția practicilor abuzive și deturnarea scopului măsurii într-unul comercial.

Citeste mai mult pe realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite