Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

UE şi Marea Britanie au început luni a doua rundă de negocieri pe tema Brexit-ului: "E timpul să trecem la treabă"

Negociatorii pentru Brexit ai Marii Britanii și ai Uniunii Europene au început luni, la Bruxelles, o a doua rundă de discuții privind condițiile ieșirii Londrei din blocul comunitar, promițând ''să treacă la treabă''.

UE şi Marea Britanie au început luni a doua rundă de negocieri pe tema Brexit-ului:
Comentează 0

UPDATE "Am avut un start bun luna trecută (la prima rundă de negocieri, când s-a stabilit în special calendarul — n.r.), dar acum intrăm în substanța chestiunii", a declarat presei secretarul britanic pentru Brexit, David Davis, în timp ce era primit la sediul Comisiei Europene de la Bruxelles de negociatorul-șef al UE, Michel Barnier. 

"Pentru noi, este extrem de important ca acum să facem progrese în direcția bună", a adăugat Davis. "Acum este timpul să trecem la treabă și să încununăm de succes aceste negocieri", a mai spus oficialul britanic. 

"Acum vom intra în inima chestiunii. Trebuie să analizăm și să ne comparăm pozițiile, pentru a face progrese în direcția bună", a afirmat, la rândul său, Michel Barnier.

Cei doi oficiali au refuzat să facă alte comentarii, Barnier spunând doar că vor informa joi media, după ce echipele lor vor petrece patru zile discutând despre o serie de aspecte prioritare. 

Citeste mai mult pe romaniatv.net


Scrie un comentariu

trimite