Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Trupurile românilor ucişi în atacurile din Afganistan au fost aduse în ţară

Sicriele cu trupurile neînsufleţite ale celor doi români ucişi în timpul atacurilor de la Kabul au fost aduse marţi în ţară. Ceremonia de repatriere a sublocotenentului post-mortem Ciprian-Ştefan Polschi şi a lui Vasile Rădună, reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul, căzuţi la datorie în timpul îndeplinirii unor misiuni în Afganistan, a avut loc în Baza 90 Transport Aerian din Otopeni.

Trupurile românilor ucişi în atacurile din Afganistan au fost aduse în ţară
Comentează 0

Sublocotenentul Ciprian- Ştefan Polschi, care îndeplinea funcţia de şofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, şi-a pierdut viaţa pe 5 septembrie, în urma exploziei unei maşini-capcană în apropiere de Green Zone, din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu.

La rândul său, Vasile Rădună, reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul, a decedat în cursul nopţii de 2 spre 3 septembrie, în timpul atacului terorist care a avut loc în campusul în care îşi desfăşura activitatea Ambasada României la Kabul.

Cei doi eroi au fost decoraţi post-mortem de preşedintele României cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, cu însemn de război.

Sursa: rtv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite