Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Trump, RAPORT compromiţător. REACŢIA preşedintelui ales al SUA în faţa acuzaţiilor fără precedent

Președintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, a susținut, într-o conferință de presă, că sunt false informațiile publicate recent de postul de televiziune CNN, conform cărora ar fi șantajabil de către Moscova, întrucât serviciile secrete ruse ar deține înregistrări compromițătoare cu el. ”Au fost inventate de către oameni bolnavi”, a completat acesta, precizând că, în opinia sa, SUA trebuie să-și creeze un sistem de protecție împotriva atacurilor cibernetice, întrucât sunt atacate ”de mai multe țări”.

Trump, RAPORT compromiţător. REACŢIA preşedintelui ales al SUA în faţa acuzaţiilor fără precedent
Comentează 0

”Un asemenea lucru nu ar fi trebuit niciodată publicat. Vreau să mulțumesc organizațiilor media care nu m-au tratat cu simpatie de-a lungul anilor, dar care au criticat acest raport care a fost publicat doar de un singur post de televiziune. Am un mare respect pentru presă, dar unele organizații media au fost atât de incredibil de profesioniste, încât respectul meu pentru ele a crescut mult”, a declarat președintele ales al SUA.

Trump a subliniat încă o dată că informațiile publicate de CNN sunt ”false”, susținând că au fost create de ”oponenți”, pe care-i numește ”bolnavi”. 

”Cred că suntem atacați cibernetic și de alte țări. Avem de-a face cu atacuri cibernetice, însă avem cele mai bune minți când vine vorba de așa ceva și vom forma un sistem de apărare”, a adăugat republicanul, precizând că respectă faptul că Rusia a susținut, la rândul său, că informațiile sunt false. 

”Dacă Putin îl place pe Trump, consider asta un atu, nu un dezavantaj”, a punctat Trump. 

Cu nouă zile înainte de preluarea funcţiei de preşedinte, Donald Trump se confruntă cu acuzaţii fără precedent. O parte a presei americane susţine că serviciile ruse au informaţii şi înregistrări compromiţătoare despre viitorul lider american, care a devenit astfel şantajabil de către Moscova. Kremlinul a negat însă acest lucru, iar Trump a acuzat pe Twitter o campanie împotriva sa şi a scris că se simte precum în Germania nazistă.

CNN şi site-ul Buzzfeed sunt două dintre instituţiile de presă care au anunţat că Moscova are un dosar despre Donald Trump, construit pe o perioadă de cinci ani. Documentul ar proveni de la un fost spion britanic. Acesta susţine că serviciile de informaţii ruse ar fi atacat serverele Partidului Democrat şi ar fi furnizat informaţiile secrete republicanilor, dar şi că agenţii de la Kremlin ar fi în posesia unor înregistrări video de natură sexuală cu Trump şi mai multe prostituate.

Kremlinul a negat, însă, existenţa unor asemenea materiale, iar Trump a criticat şi el atacurile la adresa sa într-o serie de postări pe Twitter. Preşedintele ales al americanilor a caracterizat dezvăluirile drept o vânătoare de vrăjitoare şi a negat că ar avea vreun acord comercial cu Rusia sau că Moscova ar fi incercat să îl intimideze în vreun fel. În plus, Trump a acuzat agenţiile secrete americane că au permis astfel de scurgeri de informaţii despre el, lucru susţinut şi de echipa sa de tranziţie.

FBI a declanşat o anchetă în acest caz şi verifică veridicitatea informaţiilor din presă.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite