Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Trei zile de doliu național în urma incendiilor din Portugalia, soldate cu 62 de morți

Zeci de oameni și-au pierdut viața, în urma incendiilor de pădure care afectează centrul Portugaliei. Majoritatea victimelor și-au pierdut viața încercând să plece din zona Pedrógão Grande, devastată de incendii, relatează BBC News.

Trei zile de doliu național în urma incendiilor din Portugalia, soldate cu 62 de morți
Comentează 0

Mai mulți copii și-au pierdut viața în urma incendiilor devastatoare din Portugalia. Unul dintre ei a fost identificat. Este vorba despre un băiat de patru ani, care se afla în grija unchiului său, deoarece părinții săi erau plecați în luna de miere.

Bilanțul tragediei a crescut la 62 de morți, iar guvernul a decretat trei zile de doliu național.  Astfel, zilele de duminică, luni și marți sunt zile de doliu național pentru victimele incendiului. Mai multe fotografii realizate în timpul zilei arată amploarea dezastrului.

UPDATE 12.16: Cel puțin 57 de oameni au murit în urma incendiilor din Portugalia, potrivit celui mai recent bilanț.

„Din păcate, pare să fie cea mai pare tragedie cu care ne-am confruntat recen în ceea ce privește incediile de pădure”, a declarat premierul portughez Antonio Costa, care a subliniat că numărul celor care și-au pierdut viața ar putea să se modifice.

Până acum, este cunoscut faptul că trei persoane au murit după ce au inhalat fum, iar alte 18 persoane, care se aflau în patru vehicule, au murit în timp ce încercau să plece din zona afectată de incendii.

Presa din Portugalia că focul este departe de a fi stins, deși sute de pompieri se luptă cu flăcările.

UPDATE 11.30: Bilanțul incendiilor de pădure a ajuns la 43 de morți și 59 de răniți, potrivit presei portugheze. Bilanțul anterior era de 39 de morți. Printre răniți se numără și mai mulți pompieri.

Oamenii au încercat să părăsească zona aflată la aproximativ 50 de kilometri sud-est de Coimbra, cu mașinile,  însă și-au pierdut viața. Cei mai mulți dintre ei au murit după ce s-au intoxicat cu fum. Totodată, alți zeci de oameni, inclusiv pompieri, au fost răniți în urma incendiilor de proporții.

Aproximativ 60 de incendii au izbucnit în Portugalia, peste noapte, iar sute de pompieri încearcă să evite extinderea lor. Secretarul de stat de interne a afirmat că incendiile s-au extins „cu mare violenţă” pe patru fronturi.

Spania a trimis două avioane de pompieri pentru a ajuta în lupta cu flăcările. Nu se ştie deocamdată ce a provocat incendiul, care a ars şi case din regiune. O posibilă cauză ar fi furtunile puternice cu fulgere. Portugalia și Spania se confruntă cu un val de caniculă, care a adus temperaturi de peste 40 de grade Celsius.

Sursa libertatea.ro


Scrie un comentariu

trimite