Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Tradițiile de Crăciun

Sărbătoarea Crăciunului este prilejul prin care întreaga familie se reunește și creează noi amintiri frumoase. 

Tradițiile de Crăciun
Comentează 0

Fiecare familie are obiceiurile ei, în funcție de preferințele fiecăruia, însă există tradiții pe care cu toții și le însușesc cu drag, an de an.

Iată câteva dintre tradițiile pe care este posibil să-ți placă să le urmezi:

1. Împodobirea bradului

Este cunoscut faptul că, în această perioadă, femeile acordă o atenție deosebită gătitului și curățeniei. Cu toate acestea, nimic nu este mai frumos decât bucuria copiilor de a împodobi bradul, entuziasmul lor de a lua globurile și a le așeza cu grijă pe fiecare crenguță. Chiar și micile tachinări dintre frați, fac această activitate și mai memorabilă. La final, când se aprind luminițele din brad, pentru copii este un adevărat spectacol.

2. Colindatul

Deși trecerea timpului a adus cu sine estomparea acestei tradiții, esența ei este în continuare frumoasă. Din păcate, mai ales în orașele mari, plăcerea colindatului și puritatea acestui gest nu mai există. Se merge mai mult pentru beneficiul financiar avut.Tu poți să schimbi asta, insuflându-i copilului tău dragostea pentru colinde și pentru a dărui un moment frumos, atât celor dragi, cât și străinilor. Poți începe prin a informa rudele în legătură cu mersul la colindat, iar acestea să-i primească pe copii cu preparate specifice Sărbătorilor de Crăciun, în locul banilor.

3. Scrisoarea către Moș Crăciun

A visa și a crede sunt două capacități pe care oamenii le pierd destul de devreme, din cauza lumii în care trăiesc. Este frumos să-i oferi copilului șansa de a crede în acest simbol. Învață-l să îi scrie o scrisoare în fiecare an, dar nu doar pentru a spune ce își dorește să primească, ci și pentru ce anume este recunoscător, atunci când vârsta îi permite să perceapă aceste detalii.

4. Povestea din seara de Ajun

În fiecare an, citește-le copiilor o poveste de Crăciun, care să le dezvăluie atmosfera magică specifică Sărbătorilor. Fie că alegi o poveste Biblică, fie una care să aibă o semnificație morală pentru educația lor, oferă-le momente speciale, în care să vă conectați cu adevărat.

5. Aprinderea luminițelor de Crăciun

Chiar dacă nu locuiești într-un oraș mare, și în provincie poți avea parte de momente frumoase alături de familie, la târgurile organizate de Crăciun, sau atunci când se aprind luminițele pe străzi. Astfel te relaxezi și simți cu adevărat atmosferă specifică Sărbătorilor.

6. Masa de Crăciun

Ziua de Crăciun este momentul în care toți își doresc compania celor dragi. Cu toate acestea, există cazuri în care trebuie să-ți împarți ziua, pentru mai multe vizite la alți membrii ai familiei, sau prieteni. Fie că este micul dejun, prânzul sau cina, important este să-ți oferi aceste momente de răgaz, și să te bucuri de compania celor din jurul tău.

7. Faptele bune

Deși acestea nu pot fi numite tradiții, pot deveni un obicei în familia ta, și nu doar de Sărbători. În această perioadă, oamenii se simț mai vulnerabili, mai emotivi și din păcate în anumite cazuri, nostalgici. Este momentul potrivit pentru a surprinde un om drag, și nu doar prin cadouri materiale, ci prin a-i arăta că te gândești la el, și că timpul petrecut împreună este prețios. Jucăriile pe care copiii tăi le ignoră, pot aduce lacrimi de bucurie în ochii micuților aflați în spitale sau orfelinate. O oră petrecută alături de un bătrân singur, aflat într-un azil, poate să fie un gest care nu va fi uitat niciodată.

Crăciunul nu trebuie să fie singura ocazie în care ești un om mai bun, ci această sărbătoare ar fi minunat să fie un moment în plus.

Sursa edamagazine.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite