Vremea Romania, Arad 12°C

Stiri Arad

The Times: România blochează negocierile pe Brexit. Reacţia lui Iohannis: Nu am blocat nicio negociere

România a blocat negocierile pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Informaţia a fost publicată de cotidianul The Times, care citează surse de la Bruxelles.

The Times: România blochează negocierile pe Brexit. Reacţia lui Iohannis: Nu am blocat nicio negociere
Comentează 0

UPDATE. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că România nu a blocat nicio negociere în privinţa Brexitului. "România este parte a unei echipe de negocieri cu Marea Britanie. Chestiunile privind libertatea de mişcare a cetăţenilor europeni nu se negociază de fiecare ţară în parte. Ne interesează să avem o relaţie foarte rezonabilă cu Marea Britanie. Nu există niciun blocaj din partea vreunei ţări".

Potrivit jurnaliştilor britanici, România, Franţa şi Germania au cerut stoparea deschiderii unor noi capitole de negociere, până când se va ajunge la un acord, privind drepturile cetăţenilor străini care trăiesc în Regatul Unit.

Marea Britanie vrea ca acestea să fie garantate de instanțele britanice. Uniunea Europeană se opune însă, pe motiv că, în timp, legislaţia Regatului Unit se poate schimba. Cele trei state doresc, de asemenea, clarificarea chestiunii notei de plată a Brexitului.

Uniunea Europeană spune că Marea Britanie are angajamente asumate de 60 de miliarde de euro, în timp ce Londra vorbeşte de doar 20 de miliarde. Datele arată că în Regatul Unit sunt peste 325.000 de români.

Sursa romaniatv.net

Scrie un comentariu

trimite