Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

FOTO | Terasele din Arad ar putea funcționa permanent. Măsura ar sprijini localurile, afectate de legea antifumat

Pentru prima dată, în plin sezon rece se deschid terase în Arad, în loc să se închidă. Motivul este legea antifumat, care a redus drastic numărul clienților în cluburi și cafenele, astfel că patronii au găsit în terase soluția de compromis.

FOTO | Terasele din Arad ar putea funcționa permanent. Măsura ar sprijini localurile, afectate de legea antifumat
Comentează 1

Peste 70 de terase funcționează, în acest moment, în municipiul Arad, din care 19 sunt pe bulevardul Revoluției. Tot mai mulți patroni au decis să le păstreze pe timpul iernii și le-au închis cu prelate (foto), pentru a-i feri pe clienți de frig. Majoriatea celor care aleg să stea pe terasă sunt fumători, care nu mai au voie să-și savureze țigările în localuri.

În mod normal, conform unor reglementări ale Consiliului Local, terasele au caracter sezonier și se închid în 30 noiembrie. Între 1 decembrie și 1 martie, funcționarea lor ar fi ilegală.

În contextul interzicerii fumatului în localuri, măsura închiderii temporare a acestor construcții ar conduce la falimentul unor cafenele sau cluburi din Arad, care mai trăiesc doar datorită teraselor.

Pentru a veni în sprijinul acestor afaceri, Primăria prupune modificarea reglementărilor, în sensul eliminării noțiunii de terase sezoniere. Aceste construcții vor avea în continuare caracter provizoriu și vor trebui autorizate, însă pot fi păstrate în funcțiune cât timp doresc patronii.

Proiectul de modificare a  Hotărârii  nr. 9/2011 a Consiliului Local privind  regulamentul de desfășurare a activităților comerciale va fi supus dezbaterii și votului consilierilor locali în ședința programată pentru 22 noiembrie.

Galerie foto (7)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite