Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

SURSE: Avocatul Poporului va sesiza CCR pentru Ordonanța privind modificarea Codurilor Penale

Există speranță pentru oamenii care protestează în stradă. Și pentru statul de drept. Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, ar urma să atace vineri la Curtea Constituțională, Ordonanța de urgența privind modificarea Codului Penal, potrivit unor surse Hotnews. Pe de altă parte, și procurorul general Augustin Lazăr a cerut joi Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituțională cu o excepție de neconstituționalitate privind ordonanța de urgență.

SURSE: Avocatul Poporului va sesiza CCR pentru Ordonanța privind modificarea Codurilor Penale
Comentează 2

Reamintim că Ciorbea declarase inițial că nu are temei legal să atace ordonanța, motivand ca actul legislativ nu a intrat in vigoare. La o zi distanță, Ciorbea a avut o intalnire la sediul institutiei cu președintele Iohannis, iar dupa intalnire a anunțat că va analiza opțiunile.

„Speranța mea este că până mâine sau până poimâine va lua decizia corectă și va sesiza CCR. Cu siguranță va trebuie în afară de situația pur juridică să vadă că România e revoltată. Sunt mii și mii de oameni în stradă, nu pot fi explicate prin faptul că și în alte țări au fost proteste. Aceste proteste sunt la noi, sunt în România, în România este atacat statul de drept și aici trebuie făcută ordine”, a spus șeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis a a anunțat la ședința Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) că îi va face o „vizită” Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, pentru a-i transmite personal că se aşteaptă o luare de poziţie a sa cu privire la ordonanța de urgență prin care au fost modificate Codurile penale.

Declarația președintelui a venit în contextul discuției cu privire la sesizarea Curții Constituționale pe tema OUG emisă marţi seara de Guvern, care modifică Codurile Penale.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, ironic, că în această iniţiativă ar trebui chemat şi Avocatul Poporului. „Ar putea fi chemat şi Avocatul Poporului să ia atitudine în această problemă, că am remarcat că a fost foarte activ în ultima perioadă", a spus Lazăr.

Sursa realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite