Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

SUA avertizează Coreea de Nord. "Vom acționa ca în Siria sau Afganistan"

Vicepreședintele SUA, Mike Pence, a avertizat luni Coreea de Nord "să nu se joace cu Trump" pentru că ar putea avea parte de același tratament ca Siria și Afghanistan – țări bombardate de regimul de la Washington în ultima lună.

SUA avertizează Coreea de Nord.
Comentează 0

 Vicepresedintele american, Mike Pence, care efectueaza o vizita în Coreea de Sud, a avertizat luni regimul nord-coreean 'sa nu puna la încercare determinarea' presedintelui Donald Trump si a amintit ca noul lider de la Casa Alba a ordonat deja atacuri executate recent în Siria si Afganistan, relateaza agentia EFE.

'Vom neutraliza orice fel de atac si vom face fata oricarei provocari nucleare sau cu rachete printr-un raspuns coplesitor', a declarat Pence dupa întrevederea avuta cu presedintele interimar sud-coreean Hwang Kyo-Ahn.

Anterior, Mike Pence a declarat în prima zi a vizitei sale în capitala sud-coreeana ca 'toate optiunile sunt pe masa' pentru rezolvarea problemei amenintarilor militare venite dinspre Coreea de Nord, dupa ce armata nord-coreeana a efectuat sâmbata un nou test cu racheta, aparent esuat, si expertii se tem ca Phenianul pregateste în plus si un nou test nuclear, potrivit Agerpres.

Vicepresedintele american a avertizat de asemenea ca 'epoca rabdarii strategice a trecut', aluzie la doctrina administratiei Barack Obama, care avea în vedere o strategie ce combina refuzul dialogului cu Phenianul si înasprirea sanctiunilor, fostul presedinte american sperând ca în acest mod regimul nord-coreean va face concesii la capitolul înarmarii nucleare ori se va confrunta cu tensiuni interne.

Un subiect important pe agenda discutiilor purtate de Mike Pence în Coreea de Sud este instalarea în aceasta tara a sistemului antiracheta american THAAD (U.S. Terminal High Altitude Area Defense).

Citeste mai mult pe realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite