Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

STUDIU Care este vârsta la care omul atinge apogeul fericirii

Un nou studiu relevă vârsta la care ființa umană este cea mai fericită, informează site-ul cotidianului britanic „The Independent”.

STUDIU Care este vârsta la care omul atinge apogeul fericirii
Comentează 0

Și aceasta nu este neapărat perioada de viață la care ne gândim. La întrebarea când s-au simţit cel mai fericiţi în viaţa lor, mulți oameni vor răspunde: în tinereţe, în copilăria lipsită de griji sau la vârsta frumoasă de 20 de ani.

Totuşi, un studiu recent realizat de o instituție financiară din Marea Britanie arată că aceste perioade fantastice nu ar fi neapărat acelea în care o persoană ar simți cea mai mare fericire. Cercetarea, efectuată pe un eşantion de 50.000 de persoane în vârstă de 50 de ani şi peste 50 de ani, a conchis că oamenii din această grupă de vârstă se simt, în medie, cu patru ani mai tineri decât vârsta lor reală din punct de vedere fizic și cu până la zece ani mai tineri din punct de vedere mental.

De asemenea, aceşti oameni cred că nu se vor simți „bătrâni” până când nu vor atinge vârsta de 77 de ani. Ei speră să trăiască până la 84 de ani, în medie.

Dintre miile de persoane chestionate, 61%  afirmă că se bucură de viaţă mai mult, deoarece au mai mult timp liber. Hobby-urile lor le oferă multe momente fericite. După 50 de ani, călătoriile sunt de asemenea foarte apreciate de către 50% dintre respondenți. 

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite