Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Studenții Facultății de Medicină Dentară din cadrul UVVG au oferit cadouri copiilor de la Școala Gimnazială „Iosif Moldovan” din Arad

Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiș”, a demarat, la finalul lunii noiembrie, campania umanitară „Dăruieşte copilaşilor - Dar din dar se face dar”, pentru copii defavorizați din școlile arădene. Pe toată perioada campaniei studenți din cadrul Universității, cadre didactice, dar și mulți arădeni, oameni de bine, au donat sume de bani, hăinuțe, rechizite, dulciuri și jucării pentru elevii nevoiași.

Studenții Facultății de Medicină Dentară din cadrul UVVG au oferit cadouri copiilor de la Școala Gimnazială „Iosif Moldovan” din Arad
Comentează 0

Numeroși studenți însoțiți de conf. univ. dr. Paul Freiman, decanul Facultății de Medicină Dentară și șef. lucrări dr. Ioana Lile, prodecan, au vizitat, în data de 14.12.2016, Școala Gimnazială „Iosif  Moldovan” din Arad și au adus cadouri pentru elevi din clasele I și III. Reprezentanții Universității l-au avut alături și pe Moș Crăciun, care a împărțit celor mici darurile consistente.

În numele copiilor și al părinților, d-na prof. Andreea Vida, director al Școlii Gimnaziale „Iosif Moldovan” Arad, a mulțumit Universității de Vest „Vasile Goldiș” și tuturor celor implicați în această campanie: „Colaborarea cu Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiș” din Arad durează de trei ani. Este o colaborare strânsă și ne bucurăm foarte mult că sunt implicați elevii școlii noastre și studenții acestei Facultăți. Această activitate a fost una de suflet și reprezentanții Universității au adus un strop de bucurie în inimile copiilor noștri. Mulți dintre ei provin din familii defavorizate și cred că acesta este unicul cadou pe care îl primesc. Ne bucurăm foarte mult pentru acest lucru și în numele părinților și al copiilor mulțumim Universității și vă dorim „Crăciun Fericit”, multă sănătate și o colaborare cât mai bună pe viitor”.

Șef. lucrări dr. Ioana Lile, prodecan în cadrul Facultății de Medicină Dentară, a precizat: „Alături de studenții Facultății, am organizat o campanie de strângere de cadouri pentru copilașii de la Școala Gimnazială „Iosif  Moldovan”. De trei ani de zile venim la această școală, cu un program de prevenție, în cadrul căruia îi învățăm pe copii să se spele corect pe dinți și să-și mențină o stare de sănătate orală bună. În cadrul programelor noastre am constatat că elevii acestei școli sunt nevoiași, din familii defavorizate și ne-am gândit că de Sărbători să le facem o bucurie, să le oferim un zâmbet. Nu ne-am așteptăm să adunăm atât de multe pachete, de la atât de multe persoane. Studenții facultății noastre și cadre didactice au donat bani pentru acești copii, dar și multe persoane din afara Facultății de Medicină Dentară, care atunci când au aflat despre campania noastră au fost dornici să se implice. Cel mai mult ne bucură faptul că am reușit să punem în fiecare pachet o pereche de cizmulițe, deoarece în urmă cu o lună, când am mai fost la această școală, copiii purtau teniși. În pachete am mai pus mănuşi, șosete, caiete pentru școală, rechizite, dulciuri, fructe, hăinuțe și jucării. Recompensa noastră pentru tot ce am făcut, a fost zâmbetul și bucuria pe care elevii și-au exprimat-o când au primit cadourile și au început să le deschidă cu nerăbdare”.

„Campania noastră a început în data de 22 noiembrie și s-a finalizat în data de 10 decembrie. Am adunat sume de bani, jucării, haine, rechizite și dulciuri pentru copii. În spiritul sărbătorilor, pentru noi reprezintă o mare bucurie că am reușit să-i ajutăm. Alături de colegi ne-am mobilizat și am organizat întreaga acțiune”, a precizat Adriana Drăgăniță, studentă în anul V, în cadrul Facultății de Medicină Dentară a UVVG.

Conf. univ. dr. Paul Freiman, decanul Facultății de Medicină Dentară, din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a subliniat: „În urma orelor de educaţie sanitară şi prevenţie oro-dentară susţinute de cadrele didactice împreună cu studenţii Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii noastre, am hotărât inițierea acţiunii umanitare „Dăruieşte copilaşilor - Dar din dar se face dar”, pentru a le aduce bucurie unor copii nevoiaşi din şcolile arădene, acţiune susţinută de către doamna prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiș”. Nu în ultimul rând, mulţumim studenţilor, colegilor şi tuturor participanţilor, care au susţinut această acţiune. Restul cuvintelor sunt de prisos când privim ochii plini de bucurie ai acestor copii. Doresc tuturor arădenilor, cadrelor didactice, copiilor și părinților „Sărbători fericite”, sănătate, putere de muncă şi un An Nou plin de realizări şi linişte sufletească”.

Daniel Albu

Galerie foto (4)


Scrie un comentariu

trimite