Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

STUDENTA CRIMINALĂ și-a desfăcut primii trei nasturi ...

STUDENTA CRIMINALĂ și-a desfăcut primii trei nasturi ...
Comentează 0

... bulibașa o privește cu răsuflarea tăiată și ochii ieșiți din orbite, de după perdele Polonius, iubitul complice, cu inima strânsă de gelozie și cu mâna și mai strânsă pe mânerul cuțitului, se uită cu un ochi la scena libidinoasă din dormitor iar cu celălat la MERȚANUL țiganului, parcat afară, pe str. C.D. Loga și unde doi magraoni ascultă ”pe sistem turbo” manele așteptându-și stăpânul și ... fabulez, desigur, căci nu am nici cea mai vagă idee despre firul epic al romanului STUDENTA CRIMINALĂ, însă autoarea cărții, Eugenia Crainic, pe scurt: Jeni, mi-a fost una dintre cele mai iubite colege pe vremera când lucram la ”Adevărul de Arad”. Spun iubită, pentru că Jeni face parte din categoria femeilor al căror stil de muncă frenetic poți să îl admiri sau să îl detești, dar care nu-ți permit să le tratezi cu indiferență.

Se știe prea bine că valoarea unui tenisman este și în funcție de valorea jucătorilor cu care intră în competiție zi de zi, săptămână de săptămână. Așa că, proaspăt angajat la ”Adevărul”, norocul meu a fost și faptul că trebuia să fac și un reportaj de două pagini (15 mii de semne), tot la două săptămâni, complementar cu Eugenia, care se mai numea pe atunci Bărdaș sau Mihuța, sau Dumnezeu mai știe cum, după unul dintre soții (sau iubiții) ei din sezonul respectiv!

Iar Jenica a început meciul servind în forță, cu un reportaj despre târgul erotic de la Arad, aflat în acel an la cea de a treia ediție (din păcate și ultima, căci s-au inflamat pudibonzii frați pocăiți) și găzduit cu ero(t)ism în paviloanele de la EXPO, reportaj intitulat: ”Târgul erotic și-a desfăcut primii trei nasturi”! Am replicat în săptămâna următoare, când mi-a venit mie rândul, cu un reportaj despre arcul de triumf al morții: ”Recepționer la Hotel Pomenirea” și, tot așa, ghem după ghem, despre dragoste și moarte, despre păstori de albine și șvabi ce au plecat în Germania lăsând în cimitirul din Fântânele cruci în formă de inimă, meciurile noastre au continuat un an de zile. (Până când a fost cumpărat de austrieci ziarul).

În seara de joi, 22 martie, începând de la ora 18,00, în sala mare a Teatrului Clasic Ioan Slavici, Eugenia Crainic își va lansa romanul STUDENTA CRIMINALĂ, un meci între EROS și THANATOS, în care ea va fi cea care servește, cea care primește și, în momentele de acalmie, tot ea va fi și copilul de mingi de pe dealurile de la Pâncota. Iar noi, spectatorii, vom fi arbitrii.

După ce vom fi citit romanul, desigur!

 

Vasile Zărăndan

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite