Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Stilul de viață sănătos – ce presupune și ce avantaje ne aduce?

Auzim tot mai des in jurul nostru vorbindu-se despre efectele pe care stilul de viata modern si alimentatia slaba calitativ le are asupra organismului nostru si cu toate acestea, de prea putine ori luam in calcul aceste avertismente.

Stilul de viață sănătos – ce presupune și ce avantaje ne aduce?
Comentează 1

Este adevarat ca stilul de viata modern in care alergam dintr-o parte intr-alta pentru a duce la bun sfarsit diverse sarcini ne incurajeaza sa ne alimentam mereu pe fuga, astfel ca de foarte putine ori  facem alegeri care sunt intr-adevar sanatoase si benefice pentru organismul nostru. Un stil de viata sanatos se refera intr-o prima etapa la o alimentatie cat mai echilibrata, bazata in prealabil pe un consum cat mai des de fructe si legume proaspete sau alimente neprocesate, dar si un stil de viata cat mai activ.

In zilele noastre poate parea aproape imposibil sa mai avem acces la alimente intr-adevar sanatose si care sa contina toti nutrientii necesari unei bune functionari a organimsului. Preparatele rawvegan au reusit sa devina din ce in ce mai populare in intreaga lume avand in vedere ca din ce in ce mai multi oameni aleg sa adopte un stil de viata sanatos, bazat pe o alimentatie cat mai echilibrata dar si pe multa miscare. Bistrorawvegan este un bistro care livreaza mancare vegetariana oriunde in Bucuresti, astfel ca acum reprezinta momentul perfect sa dai startul unui stil de viata complet diferit. Ce inseamna insa cu adevarat un stil de viata sanatos si care sunt cele mai importante avantaje ale acestuia?

 

Alimentatie corecta si echilibrata.

Chiar daca stilul de viata modern care este unul destul de agitat ne obliga oarecum sa consumam alimente pe fuga, este foarte important sa se ia calcul faptul ca un stil de viata sanatos inseamna o alimentatie cat mai echilibrata, bazata in mare parte pe un consum regulat de fructe si legume proaspete. Fructele si legumele consumate in starea lor naturala dispun de un numar insemnat de nutrienti esentiali pentru organism si care il vor ajuta sa ne mentina in permanenta starea de sanatate. Mai mult decat atat, fructele si legumele ne pot oferi si un plus de energie pentru durata intregii zile.

 

Cat mai multa miscare.

Chiar daca alimentatia este foarte importanta pentru starea noastra de sanatate, nu trebuie sa neglijam miscarea, un lucru care de asemenea este deosebit de important pentru sanatate si este o parte componenta deosebit de importanta a unui stil de viata sanatos. Nu este necesar sa se realizeze sporturi de performanta, ci chiar si un mers pe jos intr-un ritm mai alert poate reprezenta miscare foarte benefica pentru organism. Este important sa facem miscare cel putin 30 de minute in fiecare zi pentru a avea parte de o viata sanatoasa si desigur pentru a putea fi mereu in forma.

 

Ce avantaje ne aduce stilul de viata sanatos?

Proabil ca este de prisos sa mai aducem in discutie faptul ca un stil de viata sanatos ne aduce in primul rand sanatate pentru organism si ii ofera acestuia posibilitatea de a lupta eficient impotriva agentilor patogeni care se regasesc pretutindeni. Mai mult decat atat, un stil de viata sanatos inseamna si o viata indelungata.


Scrie un comentariu

trimite