Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Stenograme BOMBĂ din dosarul lui Liviu Dragnea

Procurorii DNA au trimis la Curtea Supremă, în procesul preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, un volum plin de înregistrări telefonice şi ambientale.

Stenograme BOMBĂ din dosarul lui Liviu Dragnea
Comentează 0

Funcţionarii DGASPC Teleorman au fost interceptaţi, cu mandat de la judecători, atunci când încercau să falsifice actele în cazul celor două secretare PSD care au fost angajate fictiv în cadrul instituţiei de stat.

Volumul 22 din dosarul de urmărire penală în cazul preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, aflat în arhiva Curţii Supreme, conţine stenograme ale unor discuţii şi autorizaţii emise de judecători pentru interceptarea audio-video, telefonică şi localizare GPS a mai multor şefi din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman.

Este vorba de procesul în care Liviu Dragnea este judecat pentru pentru abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual. În acest caz, sunt trimişi în judecată mai mulţi şefi şi angajaţi din cadrul DGASPC, printre care fosta directoare Floarea Alesu şi fosta soţie a liderului PSD, Bombonica Prodana. Următorul termen de judecată: 14 februarie 2017.

Liviu Dragnea (54 de ani) este acuzat că, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman (2000-2012), respectiv de preşedinte al PSD Teleorman, i-ar fi determinat pe şefii DGASPC Teleorman să le angajeze fictiv şi să le menţină în funcţii pe două membre PSD.

Frica de a fi dat afară de la serviciu

Povestea interceptărilor din acest caz începe în primăvara anului 2014, atunci când procurorii DNA au primit informaţii potrivit cărora erau nereguli în adopţiile din DGASPC Teleorman, ar fi fost probleme cu trucarea unor concursuri de angajare a unor funcţionari publici, iar o parte din angajaţi nu ar fi trecut deloc pe la muncă.

Astfel, anchetatorii au solicitat unui judecător de la Tribunalul Bucureşti emiterea unor mandate de interceptare, vizate fiind şefa DGASPC, Floarea Alesu, şi şefa Serviciului Resurse Umane din DGASPC, Jenica Dumitru.

În aprilie 2014, procurorii DNA au solicitat fişele de pontaj, din anul 2010- 2014, la DGASPC, iar pentru a se acoperi, deoarece Botorogeanu şi Stoica nu fuseseră la muncă, funcţionarii le-au falsificat. Potrivit mărturiilor celor implicaţi şi interceptărilor telefonice şi ambientale, de acest lucru s-a ocupat Jenica Dumitru, la ordinul Floarei Alesu.

„Menţionez că în situaţia în care nu aş fi executat dispoziţiile directorului privitoare la întocmirea pontărilor, chiar dacă nu intra în atribuţiile mele de serviciu, nici şefa Serviciului Secretariat Bombonica nu şi-ar fi primit salariul şi aş fi fost dată afară în următoarea secundă”.

Citeste mai mult pe realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite