Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Spectacole multe, locuri puține! Începe a doua săptămână a “Lunii pline de teatru”

Șapte zile. Cinci spectacole. Trei – deja sold out! Așa arată, la debut, cea de a doua săptămână a “Lunii pline de teatru” - proiect al Teatrului Clasic “Ioan Slavici” Arad.

Spectacole multe, locuri puține! Începe a doua săptămână a “Lunii pline de teatru”
Comentează 1

Maratonul teatral al acestei săptămâni debutează marți, 16 ianuarie, la ora 19.00, cu “Ai mei erau super”. Jucat cu casa închisă, spectacolul semnat de Cristian Ban aduce în fața privitorilor o istorie plină de emoție născută din aminitirile actorilor despre părinții și copilăria lor. Își spun povestea: Robert Pavicsits, Alina Danciu, Carmen Vlaga-Bogdan, Roxana Sabău și Ștefan Statnic.

Theodor Cristian Popescu este regizorul care își pune semnătura pe producția programată în 18 ianuarie, de la ora 19.00, în sala mare a TCISA: “Perplex” de Marius von Mayenburg. Povestea spectacolului, jucat inspirat de Carmen Vlaga Bogdan, Cecilia Donat- Lucanu, Abdrei Elek și Alex Mărgineanu, este una simplă: un cuplu se întoarce dintr-o vacanță exotică, pentru a descoperi că acasă nu mai este curent, plantele de apartament arată cu totul altfel, motanul familiei a disparut și un miros ciudat a invadat spațiul. Ce se întâmplă însă după acest moment e neașteptat și provocator deopotrivă.

Sala Studio a Teatrului Clasic “Ioan Slavici” găzduiește în 20 ianuarie, tot de la 7 seara, un alt spectacol jucat acum cu casa închisă: “Iubirea la oameni” de Dmitri Bogoslavski. Montarea, semnată de Vlad Masaci îi aduce pe aceeași scenă pe Zoltan Lovas, Carmen Vlaga-Bogdan, Oltea Blaga, Andrei Elek, Liliana Balica, Mariana Tofan, Alex Mărgineanu, Cecilia Donat Lucanu, Robert Pavicsits, Roxana Sabău și Darius Bogdan.

Ziua de duminică, 21 ianuarie – zi plină pentru spectatorii arădeni. Și asta pentru că, două sunt spectacolele programate pentru atunci. Seara începe cu “Al tău vechi, Caragiale!” – programat, în sala Studio, de la ora 17.00 și jucat cu casa închisă.

“Acest spectacol ne da întâlnire cu opera lui Caragiale și ne reamintește că lumea lui nenea Iancu nu a dispărut deloc, din contră, astăzi pare mai actuală decât oricând, tocmai pentru că o regăsim în fiecare zi, în oameni, în evenimente, în gesturi, în fapte.” – spune despre spectacol Valentin Voicilă, cel care își pune semnătura regizorală pe această montare

Ultima reprezentație săptămânii este cea mai recentă montare a Teatrului Clasic “Ioan Slavici|. Vorbim despre “Don Juan se întoarce de la război”, spectacol a cărui premieră a avut loc la finalul lui 2017. Regizat de Horia Suru, spectacolul se joacă pe scena mare a TCIS, în 21 ianuarie, de la ora 19.00. 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite